Foto: nika8
Tento recept mám z kalendára Dr. Oetker. Manžel si ho prial k narodeninám, tak som ho skúsila. Vďaka ovociu je svieži a vďaka tvarohu Zobraziť celý popisTento recept mám z kalendára Dr. Oetker. Manžel si ho prial k narodeninám, tak som ho skúsila. Vďaka ovociu je svieži a vďaka tvarohu nie je taký ťažký. Piekla som s bezlepkovou múkou, ale uvádzam aj druh riadnej múky, aký bol uvedený - ak by chceli skúsiť aj neceliatici :).
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g (alebo múka hladká) |
|
1 čl zarovnaná |
|
75 g |
|
1 ks |
|
(štipka) |
|
1 ks (čerstvé celé) |
|
75 g (alebo margarín) |
|
Náplň: | |
480 g (hmotnosť po odkvapkaní) |
|
2 ks |
|
200 g |
|
500 ml |
|
500 g |
|
Na ozdobenie: | |
1 ks |
|
250 ml |
|
2 pl zarovnaná |
|
Postup
-
1
Suroviny sú na koláč tortovej formy s priemerom 26 cm. Ja som to nechcela ako tortu, tak som to dala do hranatej formy :)
- 2
Cesto: v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto a vložíme na dno vymastenej formy. Pri použití tortovej formy 1/3 cesta pritlačíme na okraje formy - vytvorí sa okraj vysoký asi 3 cm. Formu odložíme asi na 20 min. do chladničky. Ja som ju tam nechala dlhšie - cestu to neuškodilo :).
- 3
Náplň: kompót necháme odkvapkať na sitku a šťavu zachytíme. Zlaté klasy pripravíme podľa návodu na obale, avšak s 200 g cukru a 500 ml mlieka. Do horúceho krému metličkou ihneď vmiešame tvaroh a náplň rovnomerne rozotrieme na cesto. Pre jemnejšiu náplň odporúčam použiť jemný tvaroh.
- 4
Na povrch naukladáme broskyne nakrájané na plátky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 C asi 40 minút.
- 5
Koláč necháme vychladnúť.
- 6
Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou z kompótu a cukrom podľa návodu na obale a nanesieme na broskyne. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nemusíme a ja ani nemôžem, @Nika8 tvoj koláčik si ukladám a najbližšie ho aj vyskúšam..