Obyčajná kovbojská fazuľa

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 26. apríla 2015

Tak ako inokedy pri potulkách svetom som narazil na jeden problém. Nechcelo sa mi ísť do obchodu a sobota na krku. Zobraziť celý popis Tak ako inokedy pri potulkách svetom som narazil na jeden problém. Nechcelo sa mi ísť do obchodu a sobota na krku. Býval som sám a čakal som súputnika zo Slovenska. Mal prísť mi pomôcť. Neboráka som ho čakal už od 9,00 hod. a chlapa nikde. Pri žuvaní chleba s masťou a cibuľou (to predávajú hotové v kelímku a ešte aj s jablkom- pochutina), ten chleba bol taký tvrdý, že som myslel, že budem robiť strúhanku. Ale hlad je veľký pán. Konečne dorazilo torpédo zo Slovenska. A nabalené z dediny. Paráda.

6
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg prerastená
1/2 kg domáca
1 ks domáca
5 ks žltá stredne veľká
5 ks rôznej farby
5 ks väčšie
1 ks
1 ks
10 ks malá sušená
4 ks
1,5 kg (alebo červená z konzervy)
1 ks červená sladká




Postup

  1. 1

    Ten Slováčisko chudák poblúdil a prišiel večer o šiestej( ani neviem ako to ten jeho vehicel prešiel toľkú cestu) bol to len buchot pri jeho príchode a ja som si myslel, že idú asanovať dom. Ale k receptu. Očistíme a na drobno nakrájame cibuľu-veľa! To isté spravíme aj s rajčinami, cesnakom a paprikou. Vykotíme do rozpálenej masti a smažíme ostošesť. Tesne pred spálením pridáme asi deci vriacej vody! Zasyčí, ale nezhorí. Po zovretí dáme na drobno pokrájanú slaninku a klobásu. A smažíme (varíme) ďalej asi pol hodinu za stálej asistencie varešky. Keď by sa nám náhodou míňala vareška-vymeníme za druhú. Tak a to je základ.

  2. 2

    Pozoruhodný je postup, ale verte je veľa krát odskúšaný. Do tejto prazvláštnej zmesi nasypeme všetky koreniny podľa chuti. A hlavne chili papričky. To všetko je v ingredienciách uvedené. Po zovretí prilejeme do výšky asi tak na tri vlašské orechy vody. Necháme variť zhruba pol hodinu. Keď našimi chuťovými orgánmi zistíme -slaninka je asi tak hotová, pridáme fazuľu z konzerv. Pozor, väčšinou je fazuľa už uvarená! Tu predávajú fazuľu uvarenú aj s polievkovým základom a volá sa Bohnen mit suppen grun. Neviem,či to je aj u nás. Necháme zovrieť a odstavíme. Vody len tesne nad fazuľu. Musí to byť husté.

  3. 3

    No a na záver jedno ponaučenie. Keď k Vám príde Slováčisko na návštevu, treba mu všetky potraviny prešacovať, lebo ani sám nevie čo mu mama zabalila. Tak sa neborák najedol na večeru, že musel spať za zatvorenými dverami. K uvedenému receptu podávame chleba (kľudne sa hodí aj tvrdý). Prajem dobrú chuť a veľa kreácii pri tvorbe pochutín. pavelnemecko.

Diskusia k receptu

jozka2
Tvojou fazulou si viem uplne predstavit naplnene tortilly.Predavaju sa vo fast food,ale chutovo k tvojej verzii sa nedaju porovnat.Vynikjuca alternatina do prirody,kde sa neda vela varit a treba nakrmit hladne krky.*****
ubka
Mám rada fazuľu na každý spôsob a tento recept je fajn inšpirácia..
evanaaa
@pavelnemecko , ja som si nielen na fazuli pochutila, ale som sa aj smiala tak, že mi oči slzili, ako to len ty vieš podať s humorom, chleba tvrdý na strúhanku.....vykotíme do masti..... vody na tri vlašské orechy a chudák Slováčisko, ktorý musel spať za zatvorenými dverami - ktovie, prečo?? :)))) Ale hlavne, že po tej strastiplnej ceste sa dobre najedol ( aj keď z vlastných zásob).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia