Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami
Marek Ptačina
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 12. augusta 2012
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 12. augusta 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, korenie, soľ, mlieko, hladkú múku, majorán, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na kocky, šampiňóny, nadrobno nakrájané feferónky. Premiešame a spravíme hustejšie cesto. Na panvičke z neho upečieme neveľké placky.
- 2
Mäso nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme, pridáme sójovú omáčku. V hrnci opečieme cibuľu aj mäso, aby sa orestovalo, pridáme trochu vody a necháme dusiť.
- 3
Medzitým nadrobno nakrájame kyslé uhorky, kapiu a olivy. Pridáme do hrnca, keď už je mäso mäkké, zahustíme kečupom s trošku worcesterskej omáčky, pridáme čili papričky. Prevaríme ešte päť minút. Servírujeme s plackami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu