Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami

Marek Ptačina
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 12. augusta 2012
Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
50 g
50 g
50 g
400 g
150 g
2 ks
100 g
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, korenie, soľ, mlieko, hladkú múku, majorán, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na kocky, šampiňóny, nadrobno nakrájané feferónky. Premiešame a spravíme hustejšie cesto. Na panvičke z neho upečieme neveľké placky.

  2. 2

    Mäso nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme, pridáme sójovú omáčku. V hrnci opečieme cibuľu aj mäso, aby sa orestovalo, pridáme trochu vody a necháme dusiť.

  3. 3

    Medzitým nadrobno nakrájame kyslé uhorky, kapiu a olivy. Pridáme do hrnca, keď už je mäso mäkké, zahustíme kečupom s trošku worcesterskej omáčky, pridáme čili papričky. Prevaríme ešte päť minút. Servírujeme s plackami.

Diskusia k receptu

joel
robim to tiež ale podľa vlastnej fantazie, oskúšam aj tento recept
valeri
hmmmmmmmmmmm, vyzerá to strašne dobre. Uložené :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia