Foto: Foto Pravda: Ivan Majerský
Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Papriky naukladáme na grilovací rošt a pečieme nasucho za občasného obracania asi 30 minút. Povrch paprík musí mať veľké čierne fľaky.
- 2
Potom ich vložíme do hrnca alebo misy, prikryjeme a necháme zapariť asi 20 minút.
- 3
Olúpeme, zbavíme semienoka rozkrojíme na plátky. Poukladáme do misy, osolíme a zalejeme marinádou z oleja, octu, prelisovaného cesnaku, korenia a nasekaných byliniek podľa chuti. Necháme odležať v chlade.
- 4
Papriky sú výborné ako predjedlo s bielym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja nakladám kápiu do oleja a sterilizujem ju, je to čosi podobné.