Grilované a marinované papriky

redakcia - fotkaredakcia, 8. augusta 2009 21:56
Ďalšie recepty »
Grilované a marinované paprikyFoto: Foto Pravda: Ivan Majerský

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

4
porcie
40 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Papriky naukladáme na grilovací rošt a pečieme nasucho za občasného obracania asi 30 minút. Povrch paprík musí mať veľké čierne fľaky.

  2. 2

    Potom ich vložíme do hrnca alebo misy, prikryjeme a necháme zapariť asi 20 minút.

  3. 3

    Olúpeme, zbavíme semienoka rozkrojíme na plátky. Poukladáme do misy, osolíme a zalejeme marinádou z oleja, octu, prelisovaného cesnaku, korenia a nasekaných byliniek podľa chuti. Necháme odležať v chlade.

  4. 4

    Papriky sú výborné ako predjedlo s bielym chlebom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist