Grilované a marinované papriky

redakcia - fotkaredakcia, 8. augusta 2009
Grilované a marinované papriky
Foto: Foto Pravda: Ivan Majerský

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 dl
1 dl
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriky naukladáme na grilovací rošt a pečieme nasucho za občasného obracania asi 30 minút. Povrch paprík musí mať veľké čierne fľaky.

  2. 2

    Potom ich vložíme do hrnca alebo misy, prikryjeme a necháme zapariť asi 20 minút.

  3. 3

    Olúpeme, zbavíme semienoka rozkrojíme na plátky. Poukladáme do misy, osolíme a zalejeme marinádou z oleja, octu, prelisovaného cesnaku, korenia a nasekaných byliniek podľa chuti. Necháme odležať v chlade.

  4. 4

    Papriky sú výborné ako predjedlo s bielym chlebom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Vymazať
Je to niečo tak fantastické, že si na to len spomeniem vynorí sa mi detstvo a hrče za ušami. Mňam. Ďakujem za pripomenutie