Bravčové pečené na kapuste so žemľovou cibuľkovo– pažítkovou knedľou
Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Bravčové mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou, dáme do pekáča, potrieme cesnakom a posypeme nakrájanou cibuľou. Podlejeme a dáme piecť približne na 1,5 hodiny, teda pokiaľ nie je mäso upečené.
- 2
Z cukru spravíme karamel, do ktorého vložíme na kocky nakrájanú slaninku, podlejeme vodou, pridáme kapustu a podusíme 10 minút. Dochutíme soľou a octom.
- 3
Knedle pripravíme z nakrájaných žemlí, do ktorých pridáme 2 žĺtky, cibuľu opečenú do zlatista, nasekanú pažítku, hrubú múku, mlieko a na záver sneh z bielkov. Dosolíme, dokoreníme, vyformujeme knedle, dáme do alobalu a paríme alebo varíme 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu