Bravčové pečené na kapuste so žemľovou cibuľkovo– pažítkovou knedľou

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
Bravčové pečené na kapuste so žemľovou cibuľkovo– pažítkovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou, dáme do pekáča, potrieme cesnakom a posypeme nakrájanou cibuľou. Podlejeme a dáme piecť približne na 1,5 hodiny, teda pokiaľ nie je mäso upečené.

  2. 2

    Z cukru spravíme karamel, do ktorého vložíme na kocky nakrájanú slaninku, podlejeme vodou, pridáme kapustu a podusíme 10 minút. Dochutíme soľou a octom.

  3. 3

    Knedle pripravíme z nakrájaných žemlí, do ktorých pridáme 2 žĺtky, cibuľu opečenú do zlatista, nasekanú pažítku, hrubú múku, mlieko a na záver sneh z bielkov. Dosolíme, dokoreníme, vyformujeme knedle, dáme do alobalu a paríme alebo varíme 30 minút.

Diskusia k receptu

igorpalovic
Takáto knedľa je výborná, podobne varím aj ja, pridávam muškátový oriešok a k cibuli popražím ešte aj anglickú alebo oravskú slaninu pokrájanú na drobno a petržlenovú vňať, varím 20 min vriacej vode. V
vcelka
Mne sa páči najmä ten moderný duch starej, tradičnej dobrej klasiky... Kto to má blízko, hybaj do Púchova opáčiť uja Miklánka... :-)