Foto: palokuchki
Dneska som sa rozhodla ze namiesto vyprazania klasickych reznov vyskusam na dnesny obed tento recept, ktory som nasla medzi mojimi starymi zabudnutymi receptami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostene kuracie prsia som narezala na mensie kusy, vyklepala som ich a posolila. Camembert aj Cheddar som nakrajala na platky a na kazdy kusok masa som polozila platok z kazdeho syra. Ja som pouzila tieto dva syry, lebo som ich mala momentalne doma. No moze sa pouzit hociaky tvrdy syr, aj niva by bola dobra.
-
2
Platky masa som zakrutila a zaviazala som ich kuchynskych spagatikom aby sa pri peceni neotvorili.
-
3
Na papieri na pecenie som si pomiesala muku s korenim a s trochou soli.
-
4
Masove roladky som poobalovala v pripravenej muke.
-
5
Roladky som opekala v rozohriatom oleji
-
6
zo vsetkych stran do zlatista asi 5 minut.
-
7
Ked boli roladky zo vsetkych stran opecene podliala som ich vodou a pridala som nasekanu cerstvu vnat z oregana. Kto ma rad chut vina moze polovicku mnozstva vody nahradit bielym vinom.
-
8
Vodu som nechala mierne vriet asi 10 minut. Masove roladky sa dovarili, voda sa vyparila, syr trosku vytiekol a vznikla chutna stava. Uvarene roladky som vybrala na tanier, odviazala som spagatik a mozeme servirovat.
Pardon - obloha.....