Medové pokušenie

danda3 - fotkadanda3, 6. decembra 2014
Medové pokušenie
Foto: danda3

Recept som našla na lesk.sk ešte v roku 2012, ale až teraz prišlo na jeho realizáciu, dosť som pomenila suroviny, ale výsledok ma veľmi Zobraziť celý popisRecept som našla na lesk.sk ešte v roku 2012, ale až teraz prišlo na jeho realizáciu, dosť som pomenila suroviny, ale výsledok ma veľmi potešil, dúfam, že poteší aj vás, ak si ho upečiete, nie je s ním veľa práce.☺

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
150 g hladká
250 g polohrubá
50 g (alebo cukor)
125 g
4 ks
250 g
100 ml
50 g
50 g
150 g
4 ČL
2 ČL
1 ks
štipka
1 malý pohárik
Čokoládová poleva:
200 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Hrozienka + brusnice zalejeme vriacou vodou, necháme postáť. Sušené ovocie môžete dať podľa chuti. V pôvodnom recepte boli iba hrozienka.

    Medové pokušenie  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zmes orechov, dala som 80 g mandlí + 20 g slnečnicových semienok + 50 g vlašských orechov. Mandle a orechy necháme celé.

    Medové pokušenie  - obrázok 2
  3. 3

    Na miernom ohni si roztopíme maslo + med + rapaduru (alebo cukor). Pridáme smotanu (nemala som, dala som nesladené kondenzované mlieko) a vajcia a vyšľaháme metličkou na hladkú zmes. V pôvodnom recepte bolo 150 g cukru.

    Medové pokušenie  - obrázok 3
  4. 4

    Do zmesi pridáme scedené sušené ovocie + orechy.

    Medové pokušenie  - obrázok 4
  5. 5

    Múku (v pôvodnom recepte 500 g polohrubej klasickej) + soľ + kakao + korenie + prášok do pečiva, zmiešame.

    Medové pokušenie  - obrázok 5
  6. 6

    Do suchej zmesi pridáme mokrú a zmiešame. Cesto by malo byť redšie, ja som ho mala husté asi preto, že som použila iné múky, tak som pridala ešte 100 ml nesladeného kondenzovaného mlieka a 1 malý pohárik od výživy domáceho slivkového lekváru.

    Medové pokušenie  - obrázok 6
  7. 7

    Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme hotové cesto a pomocou stierky ho rozotrieme.

    Medové pokušenie  - obrázok 7
  8. 8

    Piekla som ho na 180°C cca 25 minút, treba vyskúšať špajdlou.

    Medové pokušenie  - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnuté cesto som pomocou druhého plechu prevrátila, papier odstánila a pokrájala na menšie kocky - alebo ako sa podarí☺- nabudúce urobím ešte menšie kocky.

    Medové pokušenie  - obrázok 9
  10. 10

    Čokoládu a tuk si rozpustíme vo vodnom kúpeli, poleva by nemala byť riedka a kocky v nej zvrchu namočíme.

    Medové pokušenie  - obrázok 10
  11. 11

    Dáme na plech vyložený papierom, ozdobíme a necháme v chlade stuhnúť.

    Medové pokušenie  - obrázok 11
  12. 12

    Stuhnuté dáme do košíčkov a skladujeme v chlade.

    Medové pokušenie  - obrázok 12
  13. 13

    Neodolala som a jeden vyskúšla, sú vynikajúce, nepresladené a veľmi rýchlo spravené. Nemusia sa dávať do čokolády, môžete ich nechať tak, alebo s čokopolevou len pofŕkať. Ja mám zajtra návštevu, tak som ich spravila trošku slávnostnejšie.

    Medové pokušenie  - obrázok 13
  14. 14

    Prierez.☺

    Medové pokušenie  - obrázok 14
  15. 15

    Mikuláš, no vlastne dedo Mráz roku Pána cca 1968-69 - na fotke ja s bratom - báli sme sa deda Mráza ako čerta, nechceli sme sa sami s ním fotiť, museli nás držať na kolenách, aby sme na to privolili...☺

    Medové pokušenie  - obrázok 15

Diskusia k receptu

tiginko
potešila si ma týmto receptom, keď najbližšie budem niečo piecť, určite ho vyskúšam
danda3
Ďakujem veľmi pekne za milé komentáre, budem rqada, ak vyskúšate.♥
salinka
Bez tvojho drobného pečiva a guličiek by sa mi Vianoce nerátali:-) Pekný recept.
dandika1
@danda3 vyzera nadherne ,chuti urcite este lepsie a o voni ani nehovorim,ulozene a bude aj upecene .Vdaka pekny vecer,,,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia