Rýchly piškótový bezlepkový koláč
Foto: novalim
Letné koláče musia byť rýchle, jednoduché a podľa možností ovocné. A presne taký je náš dnešný. Nazvali sme ho rýchly piškótový bezlepkový koláč – Zobraziť celý popisLetné koláče musia byť rýchle, jednoduché a podľa možností ovocné. A presne taký je náš dnešný. Nazvali sme ho rýchly piškótový bezlepkový koláč – na jednoduchý bezlepkový piškót sme pridali vrstvu broskýň a dosiahli tak osviežujúcu kombináciu chutí. Najmä deťom sa zavďačíte, pretože tento koláčik im bude veľmi chutiť. Recept, ktorý nájdete nižšie, je rozpočítaný na malú dávku do formy s priemerom 20 cm a na nízku výšku. Ak budete koláč dávať na plech, strojnásobte jednotlivé suroviny, aby ho b
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na piškót bez lepku: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL (môže byť aj kokosový) |
|
1 bal. |
|
(z chemicky neošetreného citróna) |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
Na ovocnú plnku: | |
4 ks (stredne veľké) |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Vodu a celé vajcia dáme do misky a ručným mixérom ich prešľaháme. Pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a znovu krátko prešľaháme.
- 2
Bezlepkovú múku Novalim Promix PK špeciál preosejeme spolu s kypriacim práškom na vyšľahanú zmes a krátko premiešame.
- 3
Nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (ktorú sme vystlali papierom na pečenie a zľahka potreli tenkou vrstvou tuku) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 12 minút do zlatohneda.
- 4
Na plnku rozmiešame Zlatý Klas alebo škrob v 50 ml vody. Zvyšných 200 ml vody dáme variť. Do zovretej vody pridáme rozmiešaný Zlatý Klas alebo kukuričný škrob a miešame do zhustnutia, kým nedosiahneme pudingovú konzistenciu.
- 5
Necháme krátko vychladnúť, potom do pudingu vmiešame rozmixované broskyne (najlepšie to ide ponorným mixérom) a túto plnku nalejeme do tortovej formy na upečený piškót. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
- 6
Podávame s čerstvým ovocím, koláčik si môžeme dozdobiť napríklad vyšľahanou šľahačkou. Prajeme vám dobrú chuť!
Tiež lepku:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu