Rýchly piškótový bezlepkový koláč

novalim - fotkaNovalim, 28. júna 2018 11:48. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Rýchly piškótový bezlepkový koláčFoto: novalim

Letné koláče musia byť rýchle, jednoduché a podľa možností ovocné. A presne taký je náš dnešný. Nazvali sme ho rýchly piškótový bezlepkový koláč – na jednoduchý bezlepkový piškót sme pridali vrstvu broskýň a dosiahli tak osviežujúcu kombináciu chutí. Najmä deťom sa zavďačíte, pretože tento koláčik im bude veľmi chutiť. Recept, ktorý nájdete nižšie, je rozpočítaný na malú dávku do formy s priemerom 20 cm a na nízku výšku. Ak budete koláč dávať na plech, strojnásobte jednotlivé suroviny, aby ho b

8
porcií
30 min
príprava
12 min
na 180 °C

Suroviny

Na piškót bez lepku:
2 ks
2 PL
2 PL (môže byť aj kokosový)
1 bal.
 (z chemicky neošetreného citróna)
3 PL
1/2 ČL
Na ovocnú plnku:
4 ks (stredne veľké)
1 bal.
250 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Vodu a celé vajcia dáme do misky a ručným mixérom ich prešľaháme. Pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a znovu krátko prešľaháme.

  2. 2

    Bezlepkovú múku Novalim Promix PK špeciál preosejeme spolu s kypriacim práškom na vyšľahanú zmes a krátko premiešame.

  3. 3

    Nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (ktorú sme vystlali papierom na pečenie a zľahka potreli tenkou vrstvou tuku) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 12 minút do zlatohneda.

  4. 4

    Na plnku rozmiešame Zlatý Klas alebo škrob v 50 ml vody. Zvyšných 200 ml vody dáme variť. Do zovretej vody pridáme rozmiešaný Zlatý Klas alebo kukuričný škrob a miešame do zhustnutia, kým nedosiahneme pudingovú konzistenciu.

  5. 5

    Necháme krátko vychladnúť, potom do pudingu vmiešame rozmixované broskyne (najlepšie to ide ponorným mixérom) a túto plnku nalejeme do tortovej formy na upečený piškót. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.

  6. 6

    Podávame s čerstvým ovocím, koláčik si môžeme dozdobiť napríklad vyšľahanou šľahačkou. Prajeme vám dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist