Foto: martinis
Zemiakový šalát nie je len vianočnou majonézovou klasikou - môže byť aj presným opakom : tento letný zemiakový šalát s parenou zeleninou a vajíčkom Zobraziť celý popisZemiakový šalát nie je len vianočnou majonézovou klasikou - môže byť aj presným opakom : tento letný zemiakový šalát s parenou zeleninou a vajíčkom a fetou na zasýtenie je dobrým tipom, ako si skrátiť čas pri sporáku :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hoci som ako fanúšik moderného varenia už o varení v páre čítal nespočetne veľa krát, úprimne sa priznám, že pri tomto recepte som ho reálne vyskúšal prvýkrát. A podarilo sa ! :) Takže : mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska a s malou hrsťou hrášku (napríklad chutný švédsky od Findusu) dáme na paráčik a pod pokrievku na asi 15 minút. Presný čas naozaj neviem, treba si odsledovať, kedy bude zelenina mäkká.
- 2
Kým sa zelenina pripravuje, na 10 minút si necháme povariť vajíčko a rovnako dlho necháme variť aj 3 stredne veľké zemiaky, pokrájané na zhruba polcentrimetrové kolieska. Varím ich aj so šupkou, je výborná :)
- 3
Kým sa všetko varí a parí, na tanier môžme rozložiť niekoľko listov klasického hlávkového šalátu. Zálievku pripravíme zmiešaním troch lyžičiek cesnakového olivového oleja s jednou červeného vínneho octu, štipky cukru, soli a samozrejme mletého čierneho korenia.
- 4
Hotové zemiaky scedíme, posypeme troškou soli, premiešame a uložíme na listy šalátu. Na ne navrstvíme zeleninu, pridáme olúpané rozštvrtené vajíčko a celý šalát prelejeme ľahkou zálievkou. Pre dodanie výraznej chuti som naň ešte namrvil 40 gramov fety a oko poteší pár lístkov bazalky. Výborný šalát na horúce letné popoludnie, ideálne podvečer :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na tomto webe je viacero mladých, ale snáď iba u teba som postrehol tú mladícku sviežosť v príprave jedla a v jeho prezentácii.
Žiaľ mnoho mladých (podľa údajov v profile) tu prezentuje ťažkú, zdraviu škodlivú, nevábnu (niekedy až odpudivú) socializmom zapáchajúcu kuchyňu, prípadne experimentuje až hazarduje zo svojim zdravím praktikujúc pochybné a trendi pafilozofie ktoré chcú spasiť svet (väčšinou od utrpenia zvierat, rastlín, papierových vreckoviek - ľudia však pre tie ich "cruetly free" produkty trpieť môžu!). A dorazia to chýbajúcou sebareflexiou a absenciou schopnosti konštruktívne a vecne diskutovať, nerozumiem ako potom budú pracovať a mať korektné vzťahy (a je jedno či budete mať vlastný kšeft alebo budete zamestnanec - baraním prístupom iba narazíte na ďalšieho barana)
@julica : zemiaky som mal hotové za 15 minút, hrášok som použil mrazený. ja len klasicky, na paráčiku :))
@eraserhead : ďakujem veľmi pekne, vážim si takúto pochvalu od teba. tiež sa nad receptami niektorých svojich rovesníkov pozastavujem, ale koniec koncov : nech prezentujú, čo chcú, je to ich vizitka. varím tak, ako ma to baví, rád sa podučím a s tebou napísaným - súhlasím. vďaka :))
@kukulienka71 no teda, tak to som si nevšimol, ani ma na to nik neupozornil, až ty - a dosť výrazne to mení celý význam, až teraz, keď to po sebe čítam, všimol som si, ako vtipne to vyzerá, haha :)
Každopádne, potešila si ma a samozrejme aj pobavila (aj keď, na môj účet :)), veľká vďaka, vždy sa teším, ak sa moje recepty páčia :-))