Plnené kuracie stehno

izabella929 - fotkaizabella929, 8. decembra 2011

Veľmi obľúbené jedlo, preto že kuracie mäsko máme radi v každej podobe..je ľahké a dá sa podávať s rôznymi obmenami..

60 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
200 g
 podľa chuti
štipka
štipka
2 lyžice
2 ks
100 ml
1 ks
50 g mäkká
20 g
1 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjem, osuším a vyberiem nožom kratšiu kosť zo stehna.Pripravím si plnku.Namočím si s mliekom rohlíky,nakrájam k nim strúčik cesnaku, pokrájanú jemnú salámu na kocky, červenú kápiu.Pridám vajce, soľ, korenie a všetko premiešam.S pripravenou plnkou naplním otvor, kde bola kosť a aj pod kožu. Spojím špáradlom a dám piecť do rozohriatej trúby na 35 minút na 200 st.Stehná pred pečením osolím posypem mletým korením a štipkou červenej papriky.Zemiaky umyjem aj s kožou, pokrájam na mesiačiky, osolím, posypem americkým korením a dám piecť do trúby so stehnami.

  2. 2

    Ryžu umyjem. Dám do rajnice lyžicu oleja, opečiem na ňom ryžu a podlejem horúcou vodou, pridám umyté hrozienka a dusím pod pokrievkou.Kým sa pečie a varí, urobím si prílohy: nastúham mrkvu, ochutím ju citronom a cukrom a nastrúham bielu kapustu.Hotové upečené kuracie stehná uložím na tanier, dám k nim americké zemiaky a ryžu . Prílohy dám taktiež na tanier.

Diskusia k receptu

evas13
Takéto mám rada a foto je jedinečné, porád sa zbiehajú slinky. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia