Foto: izabella929
Veľmi obľúbené jedlo, preto že kuracie mäsko máme radi v každej podobe..je ľahké a dá sa podávať s rôznymi obmenami..
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
4 ks |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
50 g mäkká |
|
20 g |
|
1 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjem, osuším a vyberiem nožom kratšiu kosť zo stehna.Pripravím si plnku.Namočím si s mliekom rohlíky,nakrájam k nim strúčik cesnaku, pokrájanú jemnú salámu na kocky, červenú kápiu.Pridám vajce, soľ, korenie a všetko premiešam.S pripravenou plnkou naplním otvor, kde bola kosť a aj pod kožu. Spojím špáradlom a dám piecť do rozohriatej trúby na 35 minút na 200 st.Stehná pred pečením osolím posypem mletým korením a štipkou červenej papriky.Zemiaky umyjem aj s kožou, pokrájam na mesiačiky, osolím, posypem americkým korením a dám piecť do trúby so stehnami.
- 2
Ryžu umyjem. Dám do rajnice lyžicu oleja, opečiem na ňom ryžu a podlejem horúcou vodou, pridám umyté hrozienka a dusím pod pokrievkou.Kým sa pečie a varí, urobím si prílohy: nastúham mrkvu, ochutím ju citronom a cukrom a nastrúham bielu kapustu.Hotové upečené kuracie stehná uložím na tanier, dám k nim americké zemiaky a ryžu . Prílohy dám taktiež na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu