Cestoviny s medovo- horčicovou omáčkou
Umyté kuracie prsia vcelku povaríme 15 – 20 minút v osolenej vode. Necháme mierne vychladnúť a...
Ovocná želatinová koža
Cistinky ovocná kůže a diskuzní příspěvky na to téma mi evokovaly doby dávné, kdy jsem v...
Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami
S dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami...
Kuracie stehno na ananáse
Na dnešný obed ľahké kuracie jedlo, pripravené s chuťou ananásu.
Mont Blanc
Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku,...
Cibuľový koláč
Prezerala som si recepty - výstrižky z novín , kde som našla cibuľový koláč ...
Svieža letná torta alebo torta ku dňu otcov
Korpus: Oddelíme si žĺtka od bielkov a pridáme k nim práškový cukor. Vyšľaháme a pridáme ostatné suroviny....
Zmrzlina a zmrzlinová torta
Recept som dostala od známej ako základný recept na zmrzlinu a ja som ho upravila aby to bola...
Paradajkové rezy
Načrela som znovu do babičkinej krabičky a vytiahla som úžasný recept. možno vás odradí paradajka, ...
Bulgur pilavı - krúpové rizoto
Možností na krúpové rizoto je naozaj neúrekom ;-) stačí len použiť našu fantáziu...
Ostrokyslá
Recept som našla na internete od milovníka ázijskej kuchyne. Upravila som ho a vznikla výborná čínska...
Tvarohová nátierka s reďkovkami
Vrátila som sa z trhu s čerstvým chlebíkom, reďkovkami, jarnou cibuľkou a pažítkou. V...
Šampiňóny v lístkovom ceste
Tento recept mi napadol pred nejakým časom a osvedčil sa u rodičov. Manžel ho nemohol ochutnať,...
Bravčové pliecko s marinádou
Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť....
Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...
Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami
Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a...
Zapekaný karfiol s olivami a syrom
Tento trošku iný zapekaný karfiol som si dnes pripravila prvý, ale určite nie poslednýkrát. Nedeľa...
Palačinky v čokoládové omáčce
Vejce a mléko ušleháme metlou, přidáme sůl, cukr, mouku a stále pilně šleháme a...
Kura Tandoori z pandžábsko-slovenskej kuchyne
Tandoor je názov okrúhlej piecky, kde teplota dosahovala až cez 400 stupňov a pôvodne sa v...
Domáca pizza
Tento recept používame veľmi dlho- už niekoľko rokov, robí ho výlučne môj brat, ...
Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou
Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú,...
Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom
Na akú príležitosť si tento fajnový zákusok upečiete, je už len na vás...
Zemiaková kuľaša so slaninkou
Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši....
Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina
Výborná zmrzlina bez použitia živočíšnych zložiek:) Pochutná si na nej každý, domáca zmrzka je o niečom...
Orechový koláč s Indiánom a krémom ganache
Inšpirácia na stránke Raspberrybrunette, ľahký, chutný a nie veľmi náročny...