
Pečené pliecko
Nepamätám sa odkiaľ to mam, ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.

Kura pečené obalené v hline (fotorecept )
@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko, kuriatko osolené, naplnené bylinkami, papričkou, obalené plátkami ...

Sýta fazuľa so zeleninou
Táto večera úplne zasýti dvoch dospelých, aj keď tam je len máličko mäsa:-)

Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...

Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...

Jablčník so sušienkami
Jablčník je šťavnatý a cesto jemné ako pavučina. Chutiť vám bude určite. Upečiete rýchlo a...

Koláč Umm Ali
Tento recept ma naučil robiť môj manžel. Je z egyptskej kuchyne a on ho strašne ma...

Toastová pizza
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme toastový chlieb. Potom toastový chlieb potrieme paradajkovým pretlakom...

Vianočné čokoládové rezy s čučoriedkami
Na vianočné sviatky som upiekla čokoládové rezy s čučoriedkovou plnkou. Piškótové korpusy spojené čokoládovým krémom a...

Mont Blanc
Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku,...

Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

Sladké škoricové briošky
Máme radi škoricové sladké kysnuté cesto, spravila som briošky, veľmi chutné, nie je ťažké...

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou
Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme...

Šalát s kukuricou a krevetami (krabími tyčinkami)
Krabie tyčinky alebo krevety opečieme na olivovom oleji.

Ježkova nanuková torta
U nás sa tomto zákusku hovorieva aj nanuková torta, aj keď síce netuším prečo. Neskôr...

Citrónovo-pepermintové rezy
Na tento víkend som pripravila citrónové pepermintové rezy. Výborný krém s pepermintovým likérom.

Hlivový paprikáš
Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam...

Horárkina polievka
Mäso zo sliepky vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Pridáme očistený pokrájaný zeler,...

Čerešňovy džem
Tento rok máme dosť čerešní a tak som uvarila perfektný džem, ktorý zvládne aj začiatočník.

Kokosové košíčky
Chcela som robiť keksíky z lisu, bohužiaľ hneď na začiatku som čosi zlomila a bolo po...

Rýchle cestoviny
Dnes som nemala čas na veľké varenie, tak som urobila rýchle cestoviny...

Nohutlu Mercimek Çorbası
Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je...

Raňajková ovsená kaša
Zdravé a výdatné raňajky sú základ na celý deň. Ovsená kaša vás zasýti a dodá potrebné...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave