Foto: olinecka
Tento recept je vymysleny ,ale je vyborny!!!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto 1: | |
5 ks |
|
6 pl |
|
5 pl |
|
0,5 dcl |
|
1 čl |
|
Cesto 2: | |
5 ks |
|
6 pl |
|
5 pl |
|
0,5 dcl |
|
1 čl |
|
2 pl |
|
1 pohár |
|
1 dcl |
|
Plnka: | |
750 ml |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Z bielkov a cukru vyšľahame tuhy sneh do ktoreho postupne pridame žltky,olej,muku s praškom do pečiva.Zľahka premiešame muku a cesto vylejeme na plech,ktory sme vystlali papierom na pečenie.Pečieme na 180 stupňov 25-30 minut.Ronako pripravime aj tmave cesto.Nechame vychladnúť.
- 2
Pripravime plnku,ktoru si predpripravime deň predtym.Čokoladu polameme do misy na mänšie kocky ,zalejeme smotanou a na miernom plameni miešame kym sa čokolada neroztopi.Nechame vychladnúť a odložime do chladničky na 24 hodin.Potom vyšľahame mixerom na hustu hmotu.
- 3
Piškotove cesto svetle pokvapkáme sirupom a nanesieme lekvar,potom polovicu plnky. Preložime tmavym cestom a potrieme zbytkom plnky.Nakoniec zdobime podľa seba.Cesto som pokvapkala ,aby trocha malo sviežu chuť.Tento koláč som upiekla pre mojich doma len,čo som nabrala trochu sily po operacii.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu