Zdravý vegetariánsky Eintopf - z červenej šošovice

katka75 - bez fotkykatka75, 29. novembra 2010

Keď nemám veľmi čas a chcela by som uvariť niečo ľahšie a zdravšie, často robievam tento recept.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 sáčok , /rezance
100 gr, /lúpaná/
100 gr, alebo fazuľa Adzuki
štipka , saturejka príp.štipku korenia
 možno pridať
 možno pridať
 vlažná
100 ml, možno pridať
1 PL,možno pridať




Postup

  1. 1

    Sójové kocky namočíme do malého množstva vlažnej vody zmiešanej so sójovou omáčkou na 10minút. Ak použijeme riasu kombu, kúsok namočíme zvlášť do vlažnej vody na 10 minút. Potom vodu z kociek zlejeme a kocky v hrnci opražíme na malom množstve oleja. Zalejeme s ca.500-600ml vody - o trochu viac než je dvojité množstvo strukovín. Vložíme riasu kombu, červenú šošovicu, čiernu šošovicu alebo fazuľky Adzuki /keď robím v tlakovom hrnci, ja ich dopredu nenamáčam/. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, pri občasnom miešaní necháme zovrieť a varíme na miernom ohni v tlakovom hrnci ca.20minút.

  2. 2

    Po otvorení premiešame a ak sa nám zdá byť jedlo husté, rozriedime s trochou vody, ak málo husté, pridáme trochu kukuričného škrobu - ale červená šošovica sa krásne rozvarí na kašu, takže nezvyknem veľmi zahusťovať. Ak chceme chut zjemniť, možme primiešať trochu sladkej alebo ryžovej smotany.

Diskusia k receptu

bambinko
vyzera to vyborne :) avsak sojovu omacku by celiatici nemali - obsahuje psenicny skrob ..
katka75
ano, mas pravdu :) bezlepkovu dietu mam 2roky, odvtedy ju ani nepouzivam, iba ak varim zvlast pre manzela. Pre seba sa snazim ochucovat inac, alebo potom manzelovi dochucujem zvlast potom. Ale som rada, ze sa recept paci :) Robievam ho aj tak, ze namiesto sojovych kociek tam dam nakrajane Smaky - ak poznas. Je to tiez velmi chutne.
andrea3
Katka,vitaj v klube varechacov :) vidim, že si pridala už pár svojich receptov, tento by som rada vyskusala, ale prosim ta, čo je to ta riasa?
@bambinko- celiatici mozu aj sojovu omacku, ale iba Tamari- ta neobsahuje psenicny skrob, dostat ju v obchodoch so zdravou vyzivou :)
katka75
andrea3 - ahooj!! :) dakujem za privitanie - uz planujem aj dalsie pridat, ako mi to vyjde casovo :) A ja tu sojovu omacku uz rok aj preto nepouzivam, lebo nemozem ani soju. Ale manzelovi ano. Aj tak varim vacsinou zvlast prenho. Takze mame rozdelene aj kuchynske policky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia