Zdravý vegetariánsky Eintopf - z červenej šošovice
Keď nemám veľmi čas a chcela by som uvariť niečo ľahšie a zdravšie, často robievam tento recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 sáčok , /rezance |
|
|
|
100 gr, /lúpaná/ |
|
100 gr, alebo fazuľa Adzuki |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
štipka , saturejka príp.štipku korenia |
|
možno pridať |
|
možno pridať |
|
vlažná |
|
100 ml, možno pridať |
|
1 PL,možno pridať |
|
Postup
-
1
Sójové kocky namočíme do malého množstva vlažnej vody zmiešanej so sójovou omáčkou na 10minút. Ak použijeme riasu kombu, kúsok namočíme zvlášť do vlažnej vody na 10 minút. Potom vodu z kociek zlejeme a kocky v hrnci opražíme na malom množstve oleja. Zalejeme s ca.500-600ml vody - o trochu viac než je dvojité množstvo strukovín. Vložíme riasu kombu, červenú šošovicu, čiernu šošovicu alebo fazuľky Adzuki /keď robím v tlakovom hrnci, ja ich dopredu nenamáčam/. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, pri občasnom miešaní necháme zovrieť a varíme na miernom ohni v tlakovom hrnci ca.20minút.
- 2
Po otvorení premiešame a ak sa nám zdá byť jedlo husté, rozriedime s trochou vody, ak málo husté, pridáme trochu kukuričného škrobu - ale červená šošovica sa krásne rozvarí na kašu, takže nezvyknem veľmi zahusťovať. Ak chceme chut zjemniť, možme primiešať trochu sladkej alebo ryžovej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@bambinko- celiatici mozu aj sojovu omacku, ale iba Tamari- ta neobsahuje psenicny skrob, dostat ju v obchodoch so zdravou vyzivou :)