Halušky so slivkovou omáčkou

llilla - fotkallilla, 10. februára 2012
Halušky so slivkovou omáčkou
Foto: llilla

halušky nemusia byť len s bryndzou :))

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 čl
omáčka:
10 ks
1 PL
 podľa potreby
 štipka
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky si najemno nastrúhame. Pridáme múku, trošku soli a škrob. Urobíme si cesto, z ktorého urobíme klasické halušky.

  2. 2

    Na panvicu si dáme rozpustiť rastlinné maslo (maslo). Pridáme sušené slivky, med a škoricu. Podlejeme vodou a chvíľku dusíme. Omáčku si rozmixujeme a zmiešame s haluškami. Môžeme posypať strúhanou horkou čokoládou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
joooj uz aj fotku daj. som nasprngnuta, lebo viem, ze na toto dojde ten spravny cas! :D:*
jatanika
zaujímavý tip! s ovocnou omáčkou som ešte nerobila ... zapamätám! :-))
betty21
Veľmi zaujímavé, asi to chutí ako slivkové knedle, len je menej roboty, myslím si správne?
llilla
@jatanika zapamätaj! a niekedy vyskúšaj :)
@betta21 a veruze, trosku to tak chutilo :)
@izabella929 možno ťa naláka a ochutnáš :)
a keď bude sezóna čerstvého ovocia, môžeme vyskúšať aj čerešňovú, marhuľovú, malinovú, jahodovú :DD
bejgi
fajné jedlo, @Llilla , ja si pamatám, keď moja babička robila rýchlovku na večeru, tak uvarila rezance a na ne šup lekvár slivkový :)
hubata
Ako vidím moje deti predbehli dobu a aj tento recept: ak nám zvýšili halušky (ale aj nočky, knedlík) tak si na to dávali kakao, orechy, mak, lekvár, ale vždy tak aby v hrnci za lyžičku zostalo. Že prečo? No predsa logicky vzaté aby ten posledný (teda mama) umyl pripečený hrniec. Povedané slovami Julka Satinského: šľak ma z toho išiel trafiť!
llilla
@hubata :DDD mam pocit, ze na tie halusky mozes dat uuuuplne vsetko :) ja mam rada aj s makom, kakaom a orechy su tiez fajn :) a samozrejme namiesto halusiek mozu byt cestoviny... je to klasika :)
napadlo mi, ze to sem dam... ludia obcas potrebuju inspiraciu a hlavne nieco jednoduche... :) a ked sa pozriem do kuchyne, tak mna ide tiez slak trafit... nielen vyvarat, no aj upratovat treba :(
3sandra3
zatiaľ som nejedla takéto halušky, ale živo si viem predstaviť, že musia byť výborné.... vyskúšam
evanaaa
@llilla , tie zemiaky sú surové alebo varené, nepýtam sa hlúpo? Takéto halušky by som prijala aj z normálneho cesta a ešte by som si tie slivky posypala aj škoricou.
llilla
@evanaaa nepytas sa hlupo :) ked nevies, tak sa pytaj :) :)
su surove... mozes ich nastruhat na tom najjemnejsom struhadle na halusky, alebo rozmixovat... a skorica je v tej omacke :)
evanaaa
Vidíš, @llilla. tú škoricu som prehliadla, je jasné, že kde sú slivky, tam musí byť. Treba mi pozornejšie čítať. Dík.
renado
môže byť aj slivkový lekvár a posypať opraženou strúhankou, mňam
1x radost
piroh
a dnes som natrafil na slivkove halusky:rozmixovať slivky pridať vajičko,štipku ml. škorice a toľko polohr.muky aby vzniklo cesto ako na halušky a potom zvyčajný postup,...a posýpať na čo je chuť: mak,orechy,brezle
1x radost
brcko
Robievam so slivkovým lekárom a posypané makom.Spomienka na detstvo.Tiež dobrota
brcko
@evanaaa (11.2.2012 17:44)

Surové a so slivkovým lekvárom a posypané malom,mňam. Spomienka na moje detstvo
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
joooj uz aj fotku daj. som nasprngnuta, lebo viem, ze na toto dojde ten spravny cas! :D:*
jatanika
zaujímavý tip! s ovocnou omáčkou som ešte nerobila ... zapamätám! :-))
betty21
Veľmi zaujímavé, asi to chutí ako slivkové knedle, len je menej roboty, myslím si správne?
llilla
@jatanika zapamätaj! a niekedy vyskúšaj :)
@betta21 a veruze, trosku to tak chutilo :)
@izabella929 možno ťa naláka a ochutnáš :)
a keď bude sezóna čerstvého ovocia, môžeme vyskúšať aj čerešňovú, marhuľovú, malinovú, jahodovú :DD
bejgi
fajné jedlo, @Llilla , ja si pamatám, keď moja babička robila rýchlovku na večeru, tak uvarila rezance a na ne šup lekvár slivkový :)
hubata
Ako vidím moje deti predbehli dobu a aj tento recept: ak nám zvýšili halušky (ale aj nočky, knedlík) tak si na to dávali kakao, orechy, mak, lekvár, ale vždy tak aby v hrnci za lyžičku zostalo. Že prečo? No predsa logicky vzaté aby ten posledný (teda mama) umyl pripečený hrniec. Povedané slovami Julka Satinského: šľak ma z toho išiel trafiť!
llilla
@hubata :DDD mam pocit, ze na tie halusky mozes dat uuuuplne vsetko :) ja mam rada aj s makom, kakaom a orechy su tiez fajn :) a samozrejme namiesto halusiek mozu byt cestoviny... je to klasika :)
napadlo mi, ze to sem dam... ludia obcas potrebuju inspiraciu a hlavne nieco jednoduche... :) a ked sa pozriem do kuchyne, tak mna ide tiez slak trafit... nielen vyvarat, no aj upratovat treba :(
3sandra3
zatiaľ som nejedla takéto halušky, ale živo si viem predstaviť, že musia byť výborné.... vyskúšam
evanaaa
@llilla , tie zemiaky sú surové alebo varené, nepýtam sa hlúpo? Takéto halušky by som prijala aj z normálneho cesta a ešte by som si tie slivky posypala aj škoricou.
llilla
@evanaaa nepytas sa hlupo :) ked nevies, tak sa pytaj :) :)
su surove... mozes ich nastruhat na tom najjemnejsom struhadle na halusky, alebo rozmixovat... a skorica je v tej omacke :)
evanaaa
Vidíš, @llilla. tú škoricu som prehliadla, je jasné, že kde sú slivky, tam musí byť. Treba mi pozornejšie čítať. Dík.
renado
môže byť aj slivkový lekvár a posypať opraženou strúhankou, mňam
1x radost
piroh
a dnes som natrafil na slivkove halusky:rozmixovať slivky pridať vajičko,štipku ml. škorice a toľko polohr.muky aby vzniklo cesto ako na halušky a potom zvyčajný postup,...a posýpať na čo je chuť: mak,orechy,brezle
1x radost
brcko
Robievam so slivkovým lekárom a posypané makom.Spomienka na detstvo.Tiež dobrota
brcko
@evanaaa (11.2.2012 17:44)

Surové a so slivkovým lekvárom a posypané malom,mňam. Spomienka na moje detstvo