Halušky so slivkovou omáčkou

llilla - fotkallilla, 10. februára 2012
Halušky so slivkovou omáčkou
Foto: llilla

halušky nemusia byť len s bryndzou :))

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 čl
omáčka:
10 ks
1 PL
 podľa potreby
 štipka
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky si najemno nastrúhame. Pridáme múku, trošku soli a škrob. Urobíme si cesto, z ktorého urobíme klasické halušky.

  2. 2

    Na panvicu si dáme rozpustiť rastlinné maslo (maslo). Pridáme sušené slivky, med a škoricu. Podlejeme vodou a chvíľku dusíme. Omáčku si rozmixujeme a zmiešame s haluškami. Môžeme posypať strúhanou horkou čokoládou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Ako vidím moje deti predbehli dobu a aj tento recept: ak nám zvýšili halušky (ale aj nočky, knedlík) tak si na to dávali kakao, orechy, mak, lekvár, ale vždy tak aby v hrnci za lyžičku zostalo. Že prečo? No predsa logicky vzaté aby ten posledný (teda mama) umyl pripečený hrniec. Povedané slovami Julka Satinského: šľak ma z toho išiel trafiť!
@hubata :DDD mam pocit, ze na tie halusky mozes dat uuuuplne vsetko :) ja mam rada aj s makom, kakaom a orechy su tiez fajn :) a samozrejme namiesto halusiek mozu byt cestoviny... je to klasika :)
napadlo mi, ze to sem dam... ludia obcas potrebuju inspiraciu a hlavne nieco jednoduche... :) a ked sa pozriem do kuchyne, tak mna ide tiez slak trafit... nielen vyvarat, no aj upratovat treba :(
@llilla , tie zemiaky sú surové alebo varené, nepýtam sa hlúpo? Takéto halušky by som prijala aj z normálneho cesta a ešte by som si tie slivky posypala aj škoricou.
@evanaaa nepytas sa hlupo :) ked nevies, tak sa pytaj :) :)
su surove... mozes ich nastruhat na tom najjemnejsom struhadle na halusky, alebo rozmixovat... a skorica je v tej omacke :)
a dnes som natrafil na slivkove halusky:rozmixovať slivky pridať vajičko,štipku ml. škorice a toľko polohr.muky aby vzniklo cesto ako na halušky a potom zvyčajný postup,...a posýpať na čo je chuť: mak,orechy,brezle

Pridaj komentár k receptu: