Foto: llilla
halušky nemusia byť len s bryndzou :))
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si najemno nastrúhame. Pridáme múku, trošku soli a škrob. Urobíme si cesto, z ktorého urobíme klasické halušky.
- 2
Na panvicu si dáme rozpustiť rastlinné maslo (maslo). Pridáme sušené slivky, med a škoricu. Podlejeme vodou a chvíľku dusíme. Omáčku si rozmixujeme a zmiešame s haluškami. Môžeme posypať strúhanou horkou čokoládou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@betta21 a veruze, trosku to tak chutilo :)
@izabella929 možno ťa naláka a ochutnáš :)
a keď bude sezóna čerstvého ovocia, môžeme vyskúšať aj čerešňovú, marhuľovú, malinovú, jahodovú :DD
napadlo mi, ze to sem dam... ludia obcas potrebuju inspiraciu a hlavne nieco jednoduche... :) a ked sa pozriem do kuchyne, tak mna ide tiez slak trafit... nielen vyvarat, no aj upratovat treba :(
su surove... mozes ich nastruhat na tom najjemnejsom struhadle na halusky, alebo rozmixovat... a skorica je v tej omacke :)
Surové a so slivkovým lekvárom a posypané malom,mňam. Spomienka na moje detstvo
@betta21 a veruze, trosku to tak chutilo :)
@izabella929 možno ťa naláka a ochutnáš :)
a keď bude sezóna čerstvého ovocia, môžeme vyskúšať aj čerešňovú, marhuľovú, malinovú, jahodovú :DD
napadlo mi, ze to sem dam... ludia obcas potrebuju inspiraciu a hlavne nieco jednoduche... :) a ked sa pozriem do kuchyne, tak mna ide tiez slak trafit... nielen vyvarat, no aj upratovat treba :(
su surove... mozes ich nastruhat na tom najjemnejsom struhadle na halusky, alebo rozmixovat... a skorica je v tej omacke :)
Surové a so slivkovým lekvárom a posypané malom,mňam. Spomienka na moje detstvo