Foto: zuzkabluzka
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa pečie v obdĺžnikovej verzii, je bez paradajkovej salsy, zaujímavá kombinácia Zobraziť celý popisJednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa pečie v obdĺžnikovej verzii, je bez paradajkovej salsy, zaujímavá kombinácia zemiakov, mozzarelly a ančovičiek. Recept na cesto mi dala moja známa Paola, vynikajúca kuchárečka:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vlaznej vode si rozpustim sol a cukor, vylejem na muku s kvasnicami, zamiesim, nakoniec pridam olivovy olej a znova dobre premiesim. Dam na teple miesto na pol hodinku kysnut.
- 2
Dva plechy namastim olejom, cesto rozdelim na dva diely a postupne rukami roztlacim na cele plechy, ak mam cas, mozem nechat dalsiu polhodinku este pokysnut.
- 3
Kym cesto kysne, zemiaky si nakrajam na tenke kolieska, pridam korenie na zemiaky(sol, cierne korenie, rozmarin, salvia, majoran, cesnek....) a dobre v miske premiesam. Mozzarellu nakrajam na male kocky a dam na cesto, potom poukladam rovnomerne zemiakove kolieska, ak mame dostatok mozzarelly, mozme dat znova trocha aj na zemiaky.
- 4
Na zemiaky teraz dame ancovicky(nemusia byt), nakrajane na male kusky, rozmarin, na tenucko nakrajanu cibulu, oregano, jemne pokvapkame olivovym olejom a nakoniec posypeme struhanym syrom grana(ci pecorino alebo parmigiano). Upecieme do ruzova ;)
- 5
Tato pizza prekrasne vonia ;)
- 2
rcp sa mi paci, uz tu bol podobny, ale trochu iny
Náhodou, povedala rodinka, celkom fain... :-)) ... dobrota.
Mne by sa k tomu teraz hodilo chladené pivko...
Zemiaky sa musia krájať ozaj tenúčko.
Ďakujem za recept.