Pizza so zemiakmi podľa Paoly fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 10. februára 2013

Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa pečie v obdĺžnikovej verzii, je bez paradajkovej salsy, zaujímavá kombinácia Zobraziť celý popisJednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa pečie v obdĺžnikovej verzii, je bez paradajkovej salsy, zaujímavá kombinácia zemiakov, mozzarelly a ančovičiek. Recept na cesto mi dala moja známa Paola, vynikajúca kuchárečka:)

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
300 g
25 g
20 g
10 g
25 g
Ostatné:
5 - 6 ks
200 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Vo vlaznej vode si rozpustim sol a cukor, vylejem na muku s kvasnicami, zamiesim, nakoniec pridam olivovy olej a znova dobre premiesim. Dam na teple miesto na pol hodinku kysnut.

  2. 2

    Dva plechy namastim olejom, cesto rozdelim na dva diely a postupne rukami roztlacim na cele plechy, ak mam cas, mozem nechat dalsiu polhodinku este pokysnut.

    Pizza so zemiakmi podľa Paoly (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kym cesto kysne, zemiaky si nakrajam na tenke kolieska, pridam korenie na zemiaky(sol, cierne korenie, rozmarin, salvia, majoran, cesnek....) a dobre v miske premiesam. Mozzarellu nakrajam na male kocky a dam na cesto, potom poukladam rovnomerne zemiakove kolieska, ak mame dostatok mozzarelly, mozme dat znova trocha aj na zemiaky.

    Pizza so zemiakmi podľa Paoly (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zemiaky teraz dame ancovicky(nemusia byt), nakrajane na male kusky, rozmarin, na tenucko nakrajanu cibulu, oregano, jemne pokvapkame olivovym olejom a nakoniec posypeme struhanym syrom grana(ci pecorino alebo parmigiano). Upecieme do ruzova ;)

    Pizza so zemiakmi podľa Paoly (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tato pizza prekrasne vonia ;)

    Pizza so zemiakmi podľa Paoly (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

modrykamen
Tento recept sa mi pozdáva. Ale neviem isto, či sa dávajú krúžalky surových zemiakov? Alebo varené?
klaura
mňaaam ... inšpirácia ako urobiť pizzu aj inak ... určite ju vyskúšam a uvidím, čo na to rodina ... :)
nonna
Vynikajúce, už aj ukladám do KK. Ančovičky rozhodne netreba vynechávať, veď práve ony dodajú kus netradičnej chuti.
babulicka
skvele,, kupovala som si takuto, krajanu v taliansku ..rada si pripomeniem , vdaka ..uplne som na nu zabudla
afataga
kam udu? :-)
rcp sa mi paci, uz tu bol podobny, ale trochu iny
radost
@dodo46 ked si tu ty - dobre mi je...s tebou sa veselo žije...asi preto-že-dodo kvalitné pivo pije..:-))))
janaor
Prave dopecena,odporucam,fakt vyborna.Ja som sice nedala ancovicky,u nas ich mam rada iba ja,ale aj tak bola vyborna,dakujem.
kucharka
Konečne, po rokoch, som skúsila túto “pizzu”.
Náhodou, povedala rodinka, celkom fain... :-)) ... dobrota.
Mne by sa k tomu teraz hodilo chladené pivko...
Zemiaky sa musia krájať ozaj tenúčko.
Ďakujem za recept.


haji
@kucharka pekné foto! Lajk by byl jednodušší, ale koment není načtený pod receptem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia