Foto: ancicka
Vyskúšajte.
15 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
350 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
200 g (margarín) |
|
1 čl |
|
|
|
100 g |
|
2 PL (koňak) |
|
1 čl |
|
na posypanie |
|
podľa potreby na zlepovanie koliesok |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si zahnetiem hladké cesto.Zabalím ho do mikrotenu a dám aspoň na12 hodin do chladu postáť.Nič sa nestane,ak postojí dlhšie.
-
2
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkám na 1/2 cm a vykrajujem kolieska.
-
3
Kolieska uložím na pomastený plech a upečiem.
-
4
Vychladnuté potom pozlepujem pikantným lekvarom a pocukrujem.
Diskusia k receptu