Hrušky zapečené so syrom

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 22. októbra 2009
Hrušky zapečené so syrom
Foto: Pravda - Matt Rybanský
10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Suroviny

1000 g
400 ml
100 g
200 g
150 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrušky umyjeme, rozkrojíme na polovice a jadrovník vykrojíme. Zospodu ešte skrojíme, aby vo forme dobre stáli. Rozpálime veľkú panvicu - wok a nalejeme biele víno. Privedieme k varu, ochutíme škoricou, klinčekmi a medom. Vložíme hrušky a krátko povaríme, aby ostali tvrdšie. Vyberieme a vložíme do formy na pečenie.

  2. 2

    Hrušky naplníme džemom. Na každú hrušku položíme väčší kus syra. Zalejeme redukovaným vínom (nálevom, v ktorom sme hrušky varili) a dáme zapiecť do rozpálenej rúry na 220°C. Ozdobíme čerstvou mätou.

  3. 3

    Náš tip: Na vydlabanie tvrdých hrušiek môžeme použiť aj vykrajovací ozdobný nôž na melónové guľôčky. Najlepší na prípravu tohto receptu je hroznový, zázvorový alebo pomarančový džem.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: