Gaštanové rezy so želé piškótami fotorecept
Foto: izabella929
Videla som podobný recept na internete. Navnadila ma jeho výška a rôznorodosť. Vylepšila som ho podľa svojho gusta a vznikol taký zákusok. Je dosť Zobraziť celý popisVidela som podobný recept na internete. Navnadila ma jeho výška a rôznorodosť. Vylepšila som ho podľa svojho gusta a vznikol taký zákusok. Je dosť náročný na suroviny, ale na nejakú oslavu sa iste niekomu recept zíde.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto I. kakaové: | |
5 ks |
|
100 g |
|
1 bal |
|
80 g |
|
30 g |
|
1 bal |
|
Cesto II. piškótové: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
Krém pudingový: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Krém gaštanový: | |
500 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
2 bal |
|
2 bal |
|
3 PL domáci |
|
4 PL |
|
Parížska čokoláda na vrch: | |
300 ml 33%-ná |
|
200 g |
|
Na zdobenie: | |
100 ml 33%-ná |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila krémy. Do misy som dala gaštanové pyré a pridala som mascaprone, všetko som mixérom vyšľahala a uložila do chladničky.
-
2
V mlieku som vymiešala Zlaté klasy cukor a vanilkový cukor a uvarila hustú kašu. Keď bola kaša vlažná, vmiešala som k nej maslo a dobre mixérom vyšľahala. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky. Ešte deň vopred som v smotane rozmiešala horkú čokoládu, nechala raz zovrieť, vychladila a uložila na noc do chladničky.
-
3
Na prípravu kakaového korpusu som v mise vymiešala vajcia s cukrom do peny. Pridala som v múke zmiešaný prášok do pečiva a kakao a v malých dávkach som ho vmiešala opatrne do cesta.
-
4
Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech 27x37 cm. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Upečený som ho nechala chladiť na mriežke.
-
5
Pokiaľ sa mi piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý biely korpus. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a po malých dávkach so preosievala do cesta zmiešanú múku s práškom do pečiva. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom a piekol sa tiež 10 min. na 180 st.
-
6
Z oboch upečených korpusov a vychladených som stiahla vrchnú kožu.
-
7
Zostavila som koláč: Na spodok som uložila kakaový korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým džemom.
-
8
Na lekvár som uložila prvú časť bieleho krému.
-
9
Na krém som položila želé piškóty. Namáčala som ich v káve, ktorú som zabudla ráno vypiť a takto som nemusela variť osobitne. Namáčala som bielu plochu. Čokoládová zostala suchá.
-
10
Na želé piškóty som uložila druhú polovicu bieleho krému.
-
11
Na krém som uložila biely korpus. Natrela som ho horúcim melónovým džemom.
-
12
Na džem som uložila polovicu gaštanového krému.
-
13
Na krém som uložila dlhé piskóty, ktoré som namáčala v pomarančovom sirupe.
-
14
Na piškóty som natrela druhú polovicu gaštanového krému. Dala som stuhnúť do chladničky. Keď vrch stuhol, zakryla som ho papierom na pečenie, uložila do chladničky, položila som na papier krájaciu dosku a položila som na ňu 3 kg múky. Takto som nechala koláč zaťažený celú noc. Ráno som vymiešala mixérom parížsku čokoládu a natrela som ju na vrch koláča. Dala som stuhnúť a vychladiť, aby som mohla zdobiť šľahačkou.
-
15
Nakrájala som na rezy horúcim nožom a ozdobila cez cukrárske vrecko šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.
Precízna práca ako vždy.
A ešte niečo - teraz si všímaj kto Ťa privíta späť a vytvor si svoj názor ...........
potešila si ma;
ohromny recept!
trochu nastelovat a mate"bomba malakoff"
mala rada: ked gastany su moc drahe, skuste pouzit b^ob samozrejme vysupany a trochu vanilky
to pekari pouzivali mnoho rokov ako substituciu a nikdo nevedel.
lacne a dobre!
no dnes už gaštanové pyré nie je tak drahé, skôr ten bôb je drahší a menej dostupný