Vegánske rizoto

deruth - fotkaderuth, 1. júna 2012
Vegánske rizoto
Foto: deruth

ktoré chutilo aj osôbke, ktorá nemá ryžu a hríby ;)

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  šálky
1
120 g
 polovica




Postup

  1. 1

    Ryžu si dáme variť podľa návodu. Cibuľu nakrájame na pásiky, pór na koliečka, huby rozkrojíme na štvrťky či podľa ľubovôle. Na oleji si najskôr opražíme hríbiky s dostatkom soli, kmínu a č.korenia. Ja ich vždy orestujem na najväčšom ohni dozlatista. Potom príde na rad cibuľka- posolíme, keď začne zlatavieť pridáme pór. Môžme smažiť na strednom ohni do zmäknutia. Pridáme odhadom hrášok a fazuľu, aby sa prehriali na panvici. Vrátime naspäť huby, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a môžme podávať. Dá sa posypať semiačkami rôzneho druhu. Dobrú chuť prajem

Diskusia k receptu

klekipetra
"Dá sa posypať semiačkami rôzneho druhu." - To mi tam vôbec nepasuje.
Jednoduchá obmena - namiesto ryže cestoviny, napríklad špirálky.A určite je to bude dobré aj keď nemáme poruke všetko - pór, hríby, fazuľa, hrášok.
Proste fajn, recept - dajú sa vytvoriť rôzne obmeny.
deruth
čo sa týka ingrediencií možnosti sú otvorené. pridala som moju najobľúbenejšiu variantu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia