Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z Zobraziť celý popisTento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z vykostených kuracích stehien a pridala som solamyl, lebo omáčka bola veľmi riedka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 3 lyžice |
|
| 4 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks, malá |
|
| 2 strúčiky |
|
| 200 g,čerstvé |
|
| 50 ml |
|
| 10 ml |
|
| 50 ml |
|
| 200 ml |
|
| 10 g |
|
| 1 hrsť |
|
| 1 lyžička |
|
Postup
-
1
Na veľkú panvicu alebo wok dáme olivový olej a maslo a opečieme huby alebo žampióny do mäkka, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme, pridáme osolené a okorenené steaky a opečieme z kazdej strany asi 4 min., podľa hrúbky steakov.
- 2
V miske rozpustíme vývar z kocky, pridáme cesnak, víno, ocot a borovičku, zalejeme steaky, ale trochu nálevu si v miske necháme a rozpustíme v ňom solamyl. Po chvíli pridáme do panvice horkú čokoládu a necháme cca 5 min. bublať. Nakoniec nalejeme rozpustený solamyl a miešame asi 1 min. Hotovo, je to dobré s ryžou ale aj s knedľou a brusnicami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu