Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína

afataga - fotkaafataga, 22. februára 2011

Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z Zobraziť celý popisTento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a je výborný, ale ja som ho robila z vykostených kuracích stehien a pridala som solamyl, lebo omáčka bola veľmi riedka.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 lyžice
4 lyžice
1 ks, malá
2 strúčiky
200 g,čerstvé
50 ml
10 ml
50 ml
200 ml
10 g
1 hrsť
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Na veľkú panvicu alebo wok dáme olivový olej a maslo a opečieme huby alebo žampióny do mäkka, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme, pridáme osolené a okorenené steaky a opečieme z kazdej strany asi 4 min., podľa hrúbky steakov.

  2. 2

    V miske rozpustíme vývar z kocky, pridáme cesnak, víno, ocot a borovičku, zalejeme steaky, ale trochu nálevu si v miske necháme a rozpustíme v ňom solamyl. Po chvíli pridáme do panvice horkú čokoládu a necháme cca 5 min. bublať. Nakoniec nalejeme rozpustený solamyl a miešame asi 1 min. Hotovo, je to dobré s ryžou ale aj s knedľou a brusnicami.

Diskusia k receptu

afataga
Marienka to neporadim, u nas to maju v Metre, ale ja som to robila z kuracich stehien a tvarila som sa ze mame bazanta :-), podla mojej kamaratky netreba naklepat, ale asi musia byt z mladej srnky, co by som ja nejedla lebo by mi toho bolo luto
janger
Takze ty si spravila kuracinu na sposob srncieho masa? ;-) Kura na divoko :-) Ako popisujes bod 1, kuracinu robim tiez niekedy na taky sposob, len potom pridam este trosku smotany a hotovo. Niekedy vyskusam na tento tvoj sposob. A cokolada sa pouziva pri priprave diviny castejsie, to viem. A nielen diviny.
afataga
@janger robila som to iba raz, musim zasa uvarit, ale uz nepouzijem bujon z kocky, tak to bolo v rcp, skusila som, ale uz to neurobim, ja nemozem jest srnky, behaju mi okolo domu a to sa fakt neda :-), smotana v rcp nie je, ale kludne daj, zas to bude trochu ine
janger
@atafaga , ani ja, hned mi pride na mysel taka srnecka s krasnymi hnedymi ocami, taka mala Bambi :-(... Tu smotanu, tak to som tym myslela, ze tak robievam, ale len co sa tyka bodu 1. V tomto kompletnom tvojom recepte (s kuracinkou) by som ju samozrejme nepouzila.
sasana
robila som tento recept viackrát, z rôznej diviny, skutočne vynikajúce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia