Rebarborový koláč
Rebarborový koláč

Rebarborovo-jahodový koláč fotorecept

paploska - fotkapaploska, 16. mája 2019
Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept)
Foto: Paploska

Milujem rebarboru v kombinácii s jahodami, minulý rok sa mi podarilo navariť z tejto kombinácie skvelý lekvár. A tentokrát sa s vami rada podelím Zobraziť celý popisMilujem rebarboru v kombinácii s jahodami, minulý rok sa mi podarilo navariť z tejto kombinácie skvelý lekvár. A tentokrát sa s vami rada podelím o recept na chutný koláčik. Ak vymyslíte, čím nahradiť cukor zaradím ho k zdravej výžive. :-)

10
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
100 g
130 g
180 g
1/2 bal. BIO
500 g očistená
200 g čerstvé
hrsť
3 PL
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny, nemala som čisté ovsené vločky, tak som použila ochutené. Ale uprednostňujem čisté.

    Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú rebarboru nakrájame na jemno a jahody na hrubo. K rebarbore pridáme šťavu z polovice citróna, cukor a najprv varíme samostatne pod pokrievkou. Pred dokončením, rebarbora musí byť uvarená, pridáme jahody a kukuričný škrob.

    Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas varenia plnky, pripravujeme cesto. Zmäknuté maslo, múku, ovsené vločky, orechy a cukor vymiesime v mixéri. Vznikne posýpka.

    Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tretinou zmesi vystelieme pekáč, okraj asi 1 cm. Pridáme vychladenú plnku a zvyšnou posýpkou posypeme vrch.

    Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pozor, krájajte až na druhý deň, inak sa rozleje. Dobrú chuť :-)

    Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
Koláčiky už zdržanlivo môžeme..:-(
ale
chcem podporiť myšlienku džemovú:
ja už roky varím džem jahodový + rebarbora
všetci obdarovaní i domáci ho chvália-lepší ako z čistých jahôd
takisto nadstavujem marhule + rebarbora
pred mesiacom som robila zmes
=čo mraznička dala=
bobuľovité + slivky + rebarbora-výborné aj to
rebarbora dá kyslosť a nadstaví hmotu..
paploska
@Radost (16.5.2019 10:56)

Veru kolaciky by som uz nemala jest ani ja :-) ale tie dzemy su dokonale. Mam recept jahody, rebarbora a 2 jablka na pektin a sladkost. Je ten najlepsi aky som varila.
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia