Rebarborovo-jahodový koláč fotorecept
Foto: Paploska
Milujem rebarboru v kombinácii s jahodami, minulý rok sa mi podarilo navariť z tejto kombinácie skvelý lekvár. A tentokrát sa s vami rada podelím Zobraziť celý popisMilujem rebarboru v kombinácii s jahodami, minulý rok sa mi podarilo navariť z tejto kombinácie skvelý lekvár. A tentokrát sa s vami rada podelím o recept na chutný koláčik. Ak vymyslíte, čím nahradiť cukor zaradím ho k zdravej výžive. :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny, nemala som čisté ovsené vločky, tak som použila ochutené. Ale uprednostňujem čisté.
-
2
Očistenú rebarboru nakrájame na jemno a jahody na hrubo. K rebarbore pridáme šťavu z polovice citróna, cukor a najprv varíme samostatne pod pokrievkou. Pred dokončením, rebarbora musí byť uvarená, pridáme jahody a kukuričný škrob.
-
3
Počas varenia plnky, pripravujeme cesto. Zmäknuté maslo, múku, ovsené vločky, orechy a cukor vymiesime v mixéri. Vznikne posýpka.
-
4
Tretinou zmesi vystelieme pekáč, okraj asi 1 cm. Pridáme vychladenú plnku a zvyšnou posýpkou posypeme vrch.
-
5
Pozor, krájajte až na druhý deň, inak sa rozleje. Dobrú chuť :-)
ale
chcem podporiť myšlienku džemovú:
ja už roky varím džem jahodový + rebarbora
všetci obdarovaní i domáci ho chvália-lepší ako z čistých jahôd
takisto nadstavujem marhule + rebarbora
pred mesiacom som robila zmes
=čo mraznička dala=
bobuľovité + slivky + rebarbora-výborné aj to
rebarbora dá kyslosť a nadstaví hmotu..
Veru kolaciky by som uz nemala jest ani ja :-) ale tie dzemy su dokonale. Mam recept jahody, rebarbora a 2 jablka na pektin a sladkost. Je ten najlepsi aky som varila.