Kokosové florentínky - marokánky
Foto: siuuu
Netolerujem dobre živočíšnu smotanu, tak som skúsila po rokoch pripraviť florentínky či marokánky z kokosového mlieka. A do časti som ešte pridala strúhaný Zobraziť celý popisNetolerujem dobre živočíšnu smotanu, tak som skúsila po rokoch pripraviť florentínky či marokánky z kokosového mlieka. A do časti som ešte pridala strúhaný kokos - a práve tie sú chuťovo najlepšie, aj keď tvarovo pripomínajú skôr kokosky. Je to taký mix
florentíniek a kokosových pusiniek. Samozrejme, môžete robiť aj bez kokosovej múčky,
ale práve tá tam super chuťovo pasuje.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/12/kokosove-florentinky.html
porcií
príprava
na 175-180 °C
Suroviny
300 ml |
|
60 g |
|
20 g |
|
40 g (alebo pšeničná) |
|
120 g |
|
100 g posekané (podľa chuti) |
|
1 hrsť |
|
80-100 g (na potretie a ozdobenie) |
|
1-2 ČL (na rozriedenie čokolády) |
|
Postup
-
1
Kokosové mlieko s cukrom, múkou a maslom pomaly varíme pokiaľ nezačne hustnúť. Primiešame posekané orechy a posekané kandizované ovocie. Odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný kokos.
- 2
Lyžičkou robíme na plech vyložený papierom na pečenie kôpky. Medzi jednotlivými kopčekmi necháme medzeru, majú tendenciu sa roztiecť, ale tieto moje vydržali pokope. Pečieme cca 10 - 15 minút do ružova. Zložíme za tepla z pekáča a necháme vychladnúť.
- 3
Po vychladnutí spodok potrieme rozpustenou čokoládou. Po zatuhnutí otočíme a vrch môžeme, ale nemusíme ozdobiť, ja som pofŕkala bielou čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli s 1 ČL oleja.
Tiež florentínky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu