Kokosové florentínky
Kokosové florentínky

Kokosové florentínky - marokánky

siuuu - fotkasiuuu, 20. decembra 2020
Kokosové florentínky - marokánky
Foto: siuuu

Netolerujem dobre živočíšnu smotanu, tak som skúsila po rokoch pripraviť florentínky či marokánky z kokosového mlieka. A do časti som ešte pridala strúhaný Zobraziť celý popisNetolerujem dobre živočíšnu smotanu, tak som skúsila po rokoch pripraviť florentínky či marokánky z kokosového mlieka. A do časti som ešte pridala strúhaný kokos - a práve tie sú chuťovo najlepšie, aj keď tvarovo pripomínajú skôr kokosky. Je to taký mix florentíniek a kokosových pusiniek. Samozrejme, môžete robiť aj bez kokosovej múčky, ale práve tá tam super chuťovo pasuje.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/12/kokosove-florentinky.html

25 ks
porcií
10 minút
príprava
10-15 minút
na 175-180 °C

Suroviny

300 ml
60 g
20 g
40 g (alebo pšeničná)
120 g
100 g posekané (podľa chuti)
1 hrsť
80-100 g (na potretie a ozdobenie)
1-2 ČL (na rozriedenie čokolády)




Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko s cukrom, múkou a maslom pomaly varíme pokiaľ nezačne hustnúť. Primiešame posekané orechy a posekané kandizované ovocie. Odstavíme z ohňa a pridáme strúhaný kokos.

  2. 2

    Lyžičkou robíme na plech vyložený papierom na pečenie kôpky. Medzi jednotlivými kopčekmi necháme medzeru, majú tendenciu sa roztiecť, ale tieto moje vydržali pokope. Pečieme cca 10 - 15 minút do ružova. Zložíme za tepla z pekáča a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Po vychladnutí spodok potrieme rozpustenou čokoládou. Po zatuhnutí otočíme a vrch môžeme, ale nemusíme ozdobiť, ja som pofŕkala bielou čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli s 1 ČL oleja.

    Kokosové florentínky - marokánky - obrázok 3

Diskusia k receptu

nephilim
@siuuu Ou jé. Toto by mi chutilo. Lebo kokos. Ale ja stále umelá výživa. Bratova už-nie-frája-ale snúbenica po marokánkach túži. Ibaže kokos. Neznáša. Karameloidná klasika. S mamou vedieme diskusie. Nad receptami. Ak ešte raz prečítam "pečieme do zlatista", hádžem infúziou. Vedela by si nám pomôcť radou? Aby neboli //vysušene tuhé// = budúcej švagrinej slová. V tomto jej rozumiem. Už som jedla také. Lahodne ohybné. Neviem to inak opísať.


haji
Moje nervy, toto vypadá na prudce žravou dobrotu hmm Moc pěkný receptík, super pěkné spojení surovin i foto! Děkuji za sdílení, jsi šikulka a hlavička!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia