Foto: evusik
Chcela som robiť keksíky z lisu, bohužiaľ hneď na začiatku som čosi zlomila a bolo po lise. Muž keď prišiel domov, snažil sa asi Zobraziť celý popisChcela som robiť keksíky z lisu, bohužiaľ hneď na začiatku som čosi zlomila a bolo po lise. Muž keď prišiel domov, snažil sa asi pol hodinu, potom vyhlásil "To je ale šmejd" a hodil ho do koša. A čo ja z cestom? Tak som vymyslela iný spôsob využitia a celkom sa mi zadarilo :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zamiesime na hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinku. Formičky na košíčky vymažeme olejom a do každého natlačíme trochu cesta. Do stredu dáme hrozienka namočené v rume a prikryjeme cestom. Hmotu dávame do košíčkov tak, aby v strede bola priehlbina. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 13 minút.
-
2
Upečené košíčky ešte horúce vyklopíme do práškového cukru zmiešaného s vanilkovým cukrom ....
-
3
miskou zahrkáme, aby sa nám košíčky pekne rovnomerne obalili.
-
4
Ja som si nešťastnica, nešťastná zarobila dvojitú dávku, keksíky robené pomocou lisu sú totiž rýchlo hotové a ja som sa tešila na minimálne plnú plechovicu dobrých kokosových keksíkov. No ale čo už. Košíčkov mám asi 25 a aby trúba nestála tak som to striedala. Cez fóliu som vyvaľkala cesto asi na 1 cm a vykrajovala srdiečka. Ešte horúce som ich obalila v cukrovej zmesi.
-
5
košíčky som robila plnené hrozienkami, do druhých som dala lieskový orech a tretie som robila len tak a všetky sú veľmi dobré :-)
-
6
Poukladala som ich do plechovej krabice, každú vrstvu preložila desiatovým papierom a takto uložené vydržia aj mesiac. Pokiaľ ich skôr nezjeme :-)
Diskusia k receptu