Recept na tento koláč mám z jednej kuchárskej knihy, ale trochu som si ho "vylepšila" a zatiaľ všetkým chutil :)
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g (roztopené) |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 - 4 PL |
|
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| hrsť |
|
| podľa chuti nakrájané |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Všetky "suché" suroviny zmiešame dokopy, pridáme olej, rum, mlieko, vajcia a roztopené maslo. Vymiešame cesto, do ktorého pridáme podľa chuti mleté orechy a nakrájané jabĺčka.
- 2
Cesto vylejeme na plech a pečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút (pokiaľ sa neprestane lepiť).
- 3
Keď koláč trochu vychladne, potrieme ho džemom a navrch roztopenou čokoládou (s maslom nad parou). Môžeme posypať aj kokosom, podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Škoda,že pracovný postup nefotíš.Pre mňa ako chlapa
by to bolo pochopitelnejšie.Je to iba moj názor sorry.