Foto: violetacamorova
Akis je meno kuchára z Cypru a tento šalát robieval ako aj mnohé iné dobroty s láskou, vtedy sa jedlo vždy podarí, to poznám Zobraziť celý popisAkis je meno kuchára z Cypru a tento šalát robieval ako aj mnohé iné dobroty s láskou, vtedy sa jedlo vždy podarí, to poznám aj z vlastnej skúsenosti. Je výborný k rezňom, ku grilovanému kuriatku, ktoré si môžme pripraviť na 1 kg soli ale aj ku pečenému kuriatku s plnkou ako máme dnes. A opäť je to rýchly na čas nenáročný receptík.
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Dáme variť vodu do ktorej sme pridali soľ. Zemiaky vhodíme do vriacej vody a uvaríme. Lepšie nerozvariť.Po uvarení ich ochladíme v studenej vode ako cestovinu.
- 2
Vo väčšej nádobe rozmiešame majonézu a olej v rovnakom dieli, citrónovú šťavu, trochu soli a biele korenie. Do toho vmiešame nakoniec uvarené a ochladené zemiaky.
- 3
Pri podávaní každú porciu môžeme bohato posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nebola som na Cypre. Pracovala som v Škótsku v tej reštaurácii..Tiež tam servírovali to mezze...ale títo tunajší hostia si to nevedeli tak pekne vychutnať...aj majiteľ reštaurácie hovoril, že to je škoda...presne to hovoril, že na Cypre pri tom sedia hodiny...