
Knedľové cestíčka s párkami
U nás doma sa tento recept robí najčastejšie vtedy, ak z obeda ostanú knedle. No...

Tvarohové pirohy so slivkovým lekvárom a strúhanými jablkami
Tvarohové cesto používam na prípravu pirohov alebo ovocných knedlikov veľmi rada. Je vďačné a nielen že...

Kokosovo-čokoládové kocky
V poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz....

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Dančí roládka
Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že...

Perkelt z bravčových paprčiek
Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá...

Zasnežené medovníčky
Existuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ...

Tarta de queso - syrová torta
Syrová torta z Galície, zaujímavá obmena dobre známej americkej cheesecake...

„Strešenina“ z kyslej kapusty
Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny...

Tahini dressing (vegan)
Tento dressing veľmi dobre doplní napríklad pečenú zeleninu alebo ktorýkoľvek šalát. Zdroj: Velká kniha o grilování...

Myšky hryzky
Blíži sa Silvester a ešte jeden nenáročný výtvor mám na ukážku. Suroviny sú dané na jednu...

Jednoduchý paprikáš
15 minútové jedlo – keď už z hola neviete čo uvariť.

Tartaletky s citrónovou plnkou
Cesto: Najprv zmiešame suché suroviny a potom pridáme vajíčko a zmäknuté maslo. Rukou vypracujeme cesto, ...

Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...

Tekvicové halušky s tvarohom
Tekvicu nastrúhame, osolíme, postupne pridávame múku a vytvoríme hustejšie cesto. Cesto pretláčame pomocou sitka do...

Mrkvová nátierka
Mrkvu si nastrúhame na jemno. Pridáme syr, maslo, pretlačený cesnak. Dochutíme soľou a...

Talianska paradajková polievka
Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej...

Bratislavské pajgle
Chutné makové alebo orechové záviny, ktoré ak sa nezjedia hneď, vydržia zabalené ...
Zelerová nátierka podľa Andyho Winsona
Ľuďom pomáha vyše 20 rokov svojimi radami, ako dosiahnuť výnimočné výsledky, píše knihy a v...

Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....

Plnené zemiakové pagáče
Z droždia, trochy cukru a 100 ml mlieka urobíme kvások. Pridáme preosiatu múku, ...

Hovädzie na brusniciach
Mäsko naklepeme, nasolíme, nakoreníme, sprudka opečieme na oleji a odložíme bokom. Do výpeku...
Kuskus so zeleninou na marocký spôsob
Exotika na tanieri: Piatkový marocký obed - Kuskus so zeleninou

Vyšpekulované keksy
Recept mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. V knihe sú nazvané Spekulatius-Kekse...

Croque Madame
Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique, Julia...

Pagáče kapustové bezlepkové, zmenené na posúch
Alebo ako sa aj majster tesár niekedy utne. V televízii mi Kamila Magálová pripomenula kapustové pagáčiky....

Linecké veľkonočné koláčiky
Milujú ich veľkí aj malí a na blížiace sa sviatky môžu byť aj na vašom stole....
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky