Bezlepkové oškvarkové pagáče
Bezlepkové oškvarkové pagáče

Bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia

novalim - fotkanovalim, 31. januára 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia
Foto: novalim

Koľkokrát by ste si dali oškvarkové pagáčiky a nechcelo sa vám tráviť veľa času v kuchyni? Všetci totižto vieme, že kvalitné pagáčiky potrebujú svoj čas, aby pekne vykysli, nalístkovali sa a upiekli. Práve preto, aby si mohli dať oškvarkové pagáčiky aj zaneprázdnení alebo menej skúsení, pripravili sme pre vás tento jednoduchý recept. Upečte si bezlepkové oškvarkové pagáčiky bez kysnutia, hotové sú o pár minút a rovnako dobre vám budú chutiť napríklad k poháru vínka.

30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
1 kopcovitá PL
2 ks
2 PL
 trocha
Na potieranie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oškvarky si pomelieme alebo nožom nasekáme na veľmi jemno.

  2. 2

    Zmiešame ich so žĺtkami, smotanou, soľou, korením a muškátovým orieškom. Potom pridáme múku Promix Alfa premiešanú s dvoma lyžicami pohánkovej múky Novalim a s kypriacim práškom.

  3. 3

    Varechou všetky suroviny premiešame a potom ručne vymiesime kompaktné cesto.

  4. 4

    Z cesta robíme guľky asi ako menší vlašský orech, kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a stláčame ich mriežkou na krájanie zemiakov, aby sa mierne sploštili.

  5. 5

    Potrieme ich žĺtkom, posypeme mletou rascou a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: