Makovo-čerešňový koláč fotorecept
Foto: bogar
Skvelý nedeľný koláčik.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Prvé si prichystáme krém, zmiešame cukor, šťavu, čerešne a puding dokopy, aby neboli nikde hrudky. Postavíme na sporák a varíme 5 min. do zhustnutia, pritom akoby čerešne drvíme, odložíme na bok a dáme úplne vychladnúť.
-
2
Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov a prichystáme si cesto. Zmiešame dokopy všetky suché suroviny a pomaly pridávame 2 vajíčka, olej a mlieko, keďže ja som mlieko nemala dala som smotanu na šľahanie :D
-
3
Nalejeme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy. Nezľaknite sa cesto je hustejšej formy, ak sa vám bude zdať príliš pridajte mlieko kľudne ...
-
4
Pečieme ho podľa vlastnej rúry ale tak cca 25 - 35 min. hotový korpus prerežeme nitkou ešte za tepla,
-
5
naplníme vychladenou plnkou
-
6
a polejeme čokoládou alebo len posypeme cukrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu