Hemendex s paradajkami a paprikou fotorecept
Foto: lamus
Toto je overený rodinný recept, takto to pripravoval môj otec a takto som si ho hádam 1000-krát, pripravil aj ja. Je to jednoduché, Zobraziť celý popisToto je overený rodinný recept, takto to pripravoval môj otec a takto som si ho hádam 1000-krát, pripravil aj ja. Je to jednoduché, rýchle a úžasne chutné jedlo, ktoré má svoje tajomstvo prípravy. Už sa chystám niekoľko rokov, že to tu nahodím, stále nebol čas - ale konečne je to tu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Nakrájame - cibuľu nadrobno, šunku, papriku aj paradajky.
-
3
Spražíme cibuľku na oleji.
-
4
Na mäkkú cibuľku naukladáme pokrájanú šunku. Zamiešame, šunku pootáčame, aby bola zapečená, chrumkavá.
-
5
V strede urobíme miesto, šunku dáme na okraje, a pridáme nakrájanú papriku. Chvíľku ju opečieme.
-
6
Potom upečenú papriku dáme na kraj, pridáme do stredu paradajky a trochu ich podusíme.
-
7
Tu je dôležitý krok! Podlejeme všetko cca 1 dcl vody a všetko podusíme. Tu sa spoja všetky chute - šunka, cibuľka, paradajky a paprika.
-
8
Keď sa voda odparí, trochu nech ostane, aby to bolo šťavnaté, urobíme v strede opäť miesto - na vajíčka. Trochu posolíme a miešame, čím vznikne v strede chutná praženica.
-
9
Na záver posypeme peprom a mletou červenou paprikou. Dobrú chuť! Nech Vám to chutí ako nám :-)
-
10
P.S.: Toto je základný recept. Môžete si ho dopĺňať podľa chuti, napr. slaninkou alebo inou zeleninou...
Peper je čierne korenie.Asi nárečové,na Spiši sme to bežne používali :-).
mleté čierne korenie ?
Peper je mleté čierne korenie :-)
Aha, ale prečo potom nenapíšeš po slovensky, normálne, "čierne mleté korenie"?
CIERNE KORENIE PEPR´ˇ