Foto: danda3
Variácia na recept Orandž kocky, zmenila som plnku a polevu, zajtra máme návštevu, tak dúfam, že bude chutiť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 x 4 ks |
|
2 x 200 g |
|
2 x 100 g |
|
2 x 1 ČL |
|
2 x 75 ml |
|
2 x 75 ml |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
100 g |
|
500 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
400 ml |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
Punč: | |
200 ml |
|
200 ml |
|
|
Postup
-
1
Deň pred pečením rozpustíme čokoládu v šľahačke. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
-
2
Bielka šľaháme so štipkou soli, postupne dávame cukor, prešľaháme, pridáme žĺtka + olej + vodu a nakoniec múku + PDP, múka môže byť klasická polohrubá. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pri 180°C pečieme cca 10 - 15 minút. Druhý plát pripravíme rovnako.
-
3
Pripravíme si plnku vyšľahaním šľahačky s čokoládou, potom pridáme mascarpone + tvaroh a nakoniec sunquick. Vychladnutý plát zbavíme papiera, potrieme marhuľovým džemom a nakoniec plnkou.
-
4
Priložíme druhý plát, ktorý napunčujeme.
-
5
Polevu si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a uvarením.
-
6
Ešte horúcu nalejeme na vrch a rozotrieme. Keď vychladne, zákusok dáme do chladničky.
-
7
Odstránime okraje a pokrájame na kocky.
-
8
Môžeme, ale nemusíme dať do košíčkov.
-
9
Okrem toho sa ešte môžu tešiť na moje prvé kokosky, ktoré dopadli nad očakávanie.
-
10
A pre najmladšieho dvojročného návštevníka som upiekla medovníky vo forme zvieratiek.
-
11
RECEPT na medovníky - 500 g hladkej múky (dala som 100 g pohánkovej hladkej, 100 g ryžovej hladkej a 300 g špaldovej hladkej, múka môže byť len špaldová, mám vyskúšané), 2 vajcia, 125 g masla, 125 g medu, 100 g práškového cukru, 1 KL sódy bikarbóny, 1 - 2 KL korenia do perníku - vypracujeme cesto, keď sa nedá spojiť, pridáme ešte med, necháme odležať, vyvaľkáme na 3 - 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme nenatreté do rúry na 170°C na cca 10 minút, buď chceme bledšie alebo tmavšie, chrumkavejšie. Po vybratí z rúry ešte za horúca potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ešte pred vložením do rúry môžeme medovníky ozdobiť orechami, ja som ich nechala také "holé".
@danila recept napíšem pod obrázok.