Karamelové hrudky

salinka - fotkasalinka, 21. decembra 2011
Karamelové hrudky
Foto: salinka

Podobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a cukrov, ponúkam ten svoj. Vyskúšajte, ak ešte nemáte Zobraziť celý popisPodobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a cukrov, ponúkam ten svoj. Vyskúšajte, ak ešte nemáte plnú špajzu :-)

4
porcie

Suroviny

40 gr
170 gr
50 gr
1/2 KL
125 ml
80 gr ,alebo kukuričné lupienky




Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny.

    Karamelové hrudky - obrázok 1
  2. 2

    Na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme kryštálový cukor.

    Karamelové hrudky - obrázok 2
  3. 3

    Za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor nezačne topiť a hnednúť.

    Karamelové hrudky - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme smotanu. V tomto štádiu sa nám to "zhrčkavie" , ale nech to začínajúce varecháčky nevzdávajú. Za stáleho miešania sa karamel znovu rozpustí.

    Karamelové hrudky - obrázok 4
  5. 5

    Do hladkého karamelu pridáme mleté orechy a škoricu. Na miernom ohni stále miešame do zhustnutia.

    Karamelové hrudky - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec prisypeme burizóny, alebo kukuričné lupienky, premiešame.

    Karamelové hrudky - obrázok 6
  7. 7

    Malou lyžičkou formujeme hrudky. Necháme vychladnúť.

    Karamelové hrudky - obrázok 7

Diskusia k receptu

bejgi
takéto aj ja robím len trošičku ináč...200g masla, 15 karameliek cukríkov, na drobno posekané oriešky a 1 sáčok burizónov... tento si určite ukladám :)
pipsik
ahojte pre tie co nestihaju, tak nalamte 25 karamel cukrikov -ala krowky-z lidla a roztopte na miernom ohni s 2-6 lyzicami mlieka-stale je potrebne miesat /mlieko dolievat po lyziciach ako je treba/a potom uz len nasypte balicek alebo balicek a pol az dva burizonov, nechat troska vychladnut a robit gulicky do kosickov....
salinka
Tak to je super zjednodušenie. Teraz je každá ušetrená chvíľa dobrá:-))
maajkaa
ja by som vám chcela povedať jednu radu : v tom štádiu ako to zhrčkavie, to netreba miešať, stačí to len prikryť a vypnúť plameň. Karamel sa rozpustí a netreba si na tom zbytočne strácať nervy :-)
salinka
@maajkaa , no vidis, clovek sa uci cely zivot:-) Tak to nabuduce vyskusam, dakujem za radu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia