Foto: salinka
Podobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a cukrov, ponúkam ten svoj. Vyskúšajte, ak ešte nemáte Zobraziť celý popisPodobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a cukrov, ponúkam ten svoj. Vyskúšajte, ak ešte nemáte plnú špajzu :-)
porcie
Postup
-
1
Pripravíme suroviny.
-
2
Na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme kryštálový cukor.
-
3
Za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor nezačne topiť a hnednúť.
-
4
Prilejeme smotanu. V tomto štádiu sa nám to "zhrčkavie" , ale nech to začínajúce varecháčky nevzdávajú. Za stáleho miešania sa karamel znovu rozpustí.
-
5
Do hladkého karamelu pridáme mleté orechy a škoricu. Na miernom ohni stále miešame do zhustnutia.
-
6
Nakoniec prisypeme burizóny, alebo kukuričné lupienky, premiešame.
-
7
Malou lyžičkou formujeme hrudky. Necháme vychladnúť.
Diskusia k receptu