Bravčový rezeň v cestíčku z volovca

Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 26. januára 2016
Bravčový rezeň v cestíčku z volovca
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky (po 200 g alebo 8 kusov po 100 g)
Cestíčko:
300 ml
5 PL
4 ks
100 g nastrúhaný
800 g
1 ks žltá
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr naklepeme plátky bravčového karé a osolíme. Očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Z vajec, mlieka, múky a kypriaceho prášku vymiešame hladké cestíčko. Najemno nastrúhame volovec a opatrne vmiešame do cestíčka.

  3. 3

    Naklepané rezne obalíme v múke, pripravenom syrovom cestíčku a vložíme do rozpáleného oleja.

  4. 4

    Uvarené zemiaky scedíme a popučíme najemno. Na panvici roztopíme bravčovú masť a pridáme na plátky nakrájanú žltú cibuľu, ktorú restujeme, kým nemá krásnu zlatú farbu.

  5. 5

    Potom pridáme zemiaky, všetko spolu prehodíme a na záver dochutíme soľou a korením. Pri podávaní ozdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu

kimlo
Ja poznám býkovec, ale z toho si rezeň predstaviť neviem... :-)
malusa
Výrobok Agra Sabinov,vynikajuci tvrdy syr.
restauraciatarpan
@elba Volovec je vynikajúci zrejúci syr tzv. tylžského typu. Zreje až 7 týždňov a má výraznú, niekedy až pikantnú chuť. Nám sa v reštaurácii osvedčil aj do syrového fondue, keďže sa krásne rozteká.
používateľ nemá avatar
mb
mb
volovec je vyborny syr. napad dobry, ale trosku sa tym rezen predrazi :)