Bravčový rezeň v cestíčku z volovca
Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 26. januára 2016
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 26. januára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 plátky (po 200 g alebo 8 kusov po 100 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cestíčko: | |
300 ml |
|
5 PL |
|
4 ks |
|
100 g nastrúhaný |
|
|
|
800 g |
|
1 ks žltá |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najskôr naklepeme plátky bravčového karé a osolíme. Očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
- 2
Z vajec, mlieka, múky a kypriaceho prášku vymiešame hladké cestíčko. Najemno nastrúhame volovec a opatrne vmiešame do cestíčka.
- 3
Naklepané rezne obalíme v múke, pripravenom syrovom cestíčku a vložíme do rozpáleného oleja.
- 4
Uvarené zemiaky scedíme a popučíme najemno. Na panvici roztopíme bravčovú masť a pridáme na plátky nakrájanú žltú cibuľu, ktorú restujeme, kým nemá krásnu zlatú farbu.
- 5
Potom pridáme zemiaky, všetko spolu prehodíme a na záver dochutíme soľou a korením. Pri podávaní ozdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ujo gúgl odpovie na všetky otázky:
www.google.sk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1...
:-)