Morčacie horné stehno na kyslo fotorecept

danculka - fotkadanculka, 23. januára 2012
Morčacie horné stehno na kyslo (fotorecept)
Foto: danculka

Recept pre 90-dňovú dietu ,pre bielkovinový deň....

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300g horné,vykostené a bez kože
podľa svojej chuti ,soľ, cukor/môže byť aj umelý
PO 4 ks,len bobkový 2ks korenie ,nové, bobkové listy
400g na kolieska
1dl
3str.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vody dáme všetky koreniny a tiež ocot,cukor,soľ podľa svojej chuti, prevaríme ju vložíme do takej horúcej vykostené umyté stehno a potom pridáme zeleninu a necháme aspoň 24 hodín stáť,potom tak,ako to je dáme variť do mäkka,mäsko vyberieme šťavu zlejeme cez sito v ktorom nám zostane zelenina,vyberieme bobkový list..

    Morčacie horné stehno na kyslo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a dáme mixovať ,dostaneme hustú kašu,zo zeleniny , ktorú dáme do hrnca k vývaru a dáme do nej smotanu a prevaríme...

    Morčacie horné stehno na kyslo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    môžeme podávať,pri bielkovinách na obed je dovolené kúsok chleba,ale toto sa dá zjesť aj bez,mäsko je chudé a omáčka nie je mastná,nepoužili sme ani trošku tuku,len,čo malo samotné stehno bez kože.Dobrú chuť!

    Morčacie horné stehno na kyslo (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

elysa
@danculka po prečítaní komentáru od @frezia som vedela, že stehno v mrazáku skončí podľa Tvojho receptu, obedík fajnový z domácou knedľou, nerobila som naposledy a posielam 5*