Zeleninové lievance

barus87 - bez fotkybarus87, 5. mája 2010

Z tohto cesta sa dá vyrobiť aj sladká varianta.

Suroviny

400 g
4 ks
2 dl
160 g
60 g
120 g
od oka




Postup

  1. 1

    Mrazenú zeleninu podlejeme vriacou vodou, osolíme a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  2. 2

    Žĺtky rozšľaháme s mliekom, múkou, olejom a soľou.

  3. 3

    Pridáme scedenú zeleninu a na kocky pokrájanú diétnu salámu (popravde, ešte nikdy som ju tam nešupla).

  4. 4

    Nakoniec ušľaháme tuhý sneh a spolu premiešame.

  5. 5

    Zmes ukladáme veľkou lyžicou na rozohriatu vymastenú panvicu na lievance a z oboch strán opekáme.

  6. 6

    SLADKÝ VARIANT: žĺtky rozšľaháme s mliekom, múkou, olejom, cukrom. Do toho pridáme sneh, premiešame a opekáme.

Diskusia k receptu

kuchticka
Moze to byt dobre, ale ja zasadne nekupujem mrazenu zeleninu. Pouzivam iba cestvu po cely rok, iba niekedy pouzijem mrazeny hrasok, alebo spenat, ked nemam cas varit s cerstveho. Toho umyvania spenatu!!! Stale tam citim piesok, musim velakrat oplachovat.
hefi
Ja, kuchtička, v zime a skoro na jar používam len mrazenú zeleninu, podľa mňa je zdravšia, ako predusíkovaná, rýchlená... dobrý a zaujímavý recept, vyskúšam.
orchidea
Super, veľmi rada varím z mrazenej zeleniny a tieto lievančeky určite vyskúšam.
jody
My to doma voláme zeleninové rezne, aj som to pridala sem na Varechu. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia