Foto: pn
dalši moj vytvor.moj muž si objednal dnes na obed tento zemiakovy burek,tak sa chcem s vami podelit o recept
na 200 °C
Postup
-
1
zo surovin na cesto si spravime cesto,a rozdelime ho na bochniky
-
2
mne vyšlo z tejto davky šest kusov
-
3
každy bochnik si rozvalkame na placku
-
4
a každy potrieme olejom
-
5
takto pokračujeme so všetkymi bochničkami,ja som dala všetkych šest na seba(možete dat aj tri po tri) a nechame odpocivat 20minut
-
6
zatial si pripravime zemiaky(surove),ktore sme si samozrejme ošupali a nakrajame ich na male kocky,aj cibulku(kto nema rad može aj bez),pridame sol,korenie,trošku oleja a vymiešame
-
7
cesto si odpočinulo,a možeme ho začat natahovat
-
8
ked je dobre natiahnute dame na cesto zemiaky,a pokvapkame olejom
-
9
pomocou obrusa(alebo starej plachty)zavinieme cesto,najprv z jednej strany
-
10
a potom aj z druhej strany
-
11
takto zavinute cesto preložime na plech
-
12
pokračujeme až všetky cesta vytiahneme a mame plny plech,mne z tejto davky vyšli dva plecha,jeden vacsi a druhy menši,dame piect,piekla som v teplovzdušnej trube na 200st,40min.
-
13
kym sa pečie dala som si uvarit slanu vodu,lebo s nou trošku zalejem upečeny burek,aby nebol suchy,na velky plech som dala štyri naberačky vody,ked som zaliala dala som ešte na 5-7min do vypnutej truby aby sa voda vyparila
-
14
ked je hotovy vytiahneme a nechame trošku vychladnut a možeme papat,ja som nemohla čakat kym pride muž z mesta tak som trošku spapala :) DOBRU CHUT!!!!
@afataga ,čakam ta :)
@zuzanisko ,ja niekedy dam k tym zemiakom mlete ochutene maso,alebo moj muž mi na stol da hovadzi narez a ja ho musim dat do toho.tiez na kocečky narezane :)
a moj muz lubi ked je maso pokrajane na kusky malinke,tak ked take chce tak ho on reže,lebo mne sa nechce na male kocky to rezat,zomlete mi chuti lepsie
po dopečení potrú kyslou smotanou