dalši moj vytvor.moj muž si objednal dnes na obed tento zemiakovy burek,tak sa chcem s vami podelit o recept
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 dcl teplá |
|
4 KL |
|
1 kg |
|
1 dcl |
|
Plnka: | |
18 ks stredne veľké |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
trošku |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
zo surovin na cesto si spravime cesto,a rozdelime ho na bochniky
-
2
mne vyšlo z tejto davky šest kusov
-
3
každy bochnik si rozvalkame na placku
-
4
a každy potrieme olejom
-
5
takto pokračujeme so všetkymi bochničkami,ja som dala všetkych šest na seba(možete dat aj tri po tri) a nechame odpocivat 20minut
-
6
zatial si pripravime zemiaky(surove),ktore sme si samozrejme ošupali a nakrajame ich na male kocky,aj cibulku(kto nema rad može aj bez),pridame sol,korenie,trošku oleja a vymiešame
-
7
cesto si odpočinulo,a možeme ho začat natahovat
-
8
ked je dobre natiahnute dame na cesto zemiaky,a pokvapkame olejom
-
9
pomocou obrusa(alebo starej plachty)zavinieme cesto,najprv z jednej strany
-
10
a potom aj z druhej strany
-
11
takto zavinute cesto preložime na plech
-
12
pokračujeme až všetky cesta vytiahneme a mame plny plech,mne z tejto davky vyšli dva plecha,jeden vacsi a druhy menši,dame piect,piekla som v teplovzdušnej trube na 200st,40min.
-
13
kym sa pečie dala som si uvarit slanu vodu,lebo s nou trošku zalejem upečeny burek,aby nebol suchy,na velky plech som dala štyri naberačky vody,ked som zaliala dala som ešte na 5-7min do vypnutej truby aby sa voda vyparila
-
14
ked je hotovy vytiahneme a nechame trošku vychladnut a možeme papat,ja som nemohla čakat kym pride muž z mesta tak som trošku spapala :) DOBRU CHUT!!!!
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu