Foto: teniska
Super rýchla, super jednoduchá.
5 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Rozvinieme lístkové cesto, potrieme olejom, nasypeme mak, poukladáme odkvapkané višne, pokvapkáme olejom - ak chceme aby to bolo veľmi šťavnaté.
-
2
Zvinieme do štrúdle, potrieme žĺtkom a popicháme, aby sa nám to v rúre nenafukovalo.
-
3
Pečieme kým nechytí peknú zlatistú farbu. Keď vychladne, môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť :)
to lístkové vnútri nie je blato..??
tak s týmto zhrešiť-určite stojí zato..:-)
@jozka2 - hej hej piekla som pri 170 - 15 minút. Potom som sa zľakla lebo sa mi utvorili hore také zlatisté fliačky, tak som ju radšej vybrala, aby nebola spálená alebo vysušená. Ešte nejakú minútku by zniesla, ale bola upečená :-)
@radost - nebola blatová, bola šťavnatá :)