Bravčové stehno na paprike fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 17. októbra 2014

Mal som bravčové stehno pekné na rezne. Bravčové stehno je dosť suché tak som ho urobil na paprike a kedže bolo dosť pikantné tak Zobraziť celý popisMal som bravčové stehno pekné na rezne. Bravčové stehno je dosť suché tak som ho urobil na paprike a kedže bolo dosť pikantné tak som ho osladil so slivkami z kompótu. Velmi mi to chutilo tak sa podelím s postupom na jeho prípravu.

8
porcií
20 minút
príprava
70-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 ks
5 ks
400 g
100 g
100 g
200 g
5 strúčikov
1 viazanička
1/2 ČL
1/2 ČL
5 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Do malej misky si dáme pretlačený cesnak, 2Pl olivový olej, soľ, obe korenia čerstvo zomleté a zázvor dobre zmiešame necháme hodinu stať nech to všetko sa spojí. Zatiaľ si nakrájame bravčové stehno na rezne umyjeme a osušíme a potom naklepeme. Každý rezeň natrieme pripravenou zmesou z oboch strán a odložíme ich na hodinu nech si to mäso do seba natiahne.

    Bravčové stehno na paprike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď nám mäso stoji tak si môžme očistiť papriky.

    Bravčové stehno na paprike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriky si nakrájame na drobné kocky. Pripravíme si aj baranie rohy nemal som čerstvé tak som vytiahol z pohára zavárané. Tie si tiež nakrájame na drobné kolieska.

    Bravčové stehno na paprike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca v ktorom to budeme dusiť dáme 3 Pl olivový olej a upravené rezne na ňom rýchlo opečieme z oboch strán až do biela zatiahnuť rezne.

    Bravčové stehno na paprike (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rezne si odložíme bokom. Na výpek dáme mladú cibuľku nakrájanú na drobno opiecť.

    Bravčové stehno na paprike (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme k cibuľke pokrájané papriky chvíľu orestujeme a pridáme paradajky aj s nálevom premiešame pridáme mäso a trošku podlejeme nech je mäso tak do 3/4 ponorené a dusíme prikryté. Občas premiešame. Keď už máme mäso skoro mäkké tak pridáme do masy kukuricu, hrášok a slivky.

    Bravčové stehno na paprike (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalej dusíme mäso až bude mäkké potom skúsime chuť a dochutíme. Baranie rohy bolí pikantné riadne tak som to prisladil ešte lyžicou cukru. Potom to už vyhovovalo mojej chutí. Tak odstavíme zo sporáka a môžme podávať ja som to mal z ryžou. Želám Vám dobrú chuť.

    Bravčové stehno na paprike (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia