Foto: patroveckypitrs
Mal som bravčové stehno pekné na rezne. Bravčové stehno je dosť suché tak som ho urobil na paprike a kedže bolo dosť pikantné tak Zobraziť celý popisMal som bravčové stehno pekné na rezne. Bravčové stehno je dosť suché tak som ho urobil na paprike a kedže bolo dosť pikantné tak som ho osladil so slivkami z kompótu. Velmi mi to chutilo tak sa podelím s postupom na jeho prípravu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
400 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
5 strúčikov |
|
1 viazanička |
|
|
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
5 PL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Do malej misky si dáme pretlačený cesnak, 2Pl olivový olej, soľ, obe korenia čerstvo zomleté a zázvor dobre zmiešame necháme hodinu stať nech to všetko sa spojí. Zatiaľ si nakrájame bravčové stehno na rezne umyjeme a osušíme a potom naklepeme. Každý rezeň natrieme pripravenou zmesou z oboch strán a odložíme ich na hodinu nech si to mäso do seba natiahne.
-
2
Keď nám mäso stoji tak si môžme očistiť papriky.
-
3
Papriky si nakrájame na drobné kocky. Pripravíme si aj baranie rohy nemal som čerstvé tak som vytiahol z pohára zavárané. Tie si tiež nakrájame na drobné kolieska.
-
4
Do hrnca v ktorom to budeme dusiť dáme 3 Pl olivový olej a upravené rezne na ňom rýchlo opečieme z oboch strán až do biela zatiahnuť rezne.
-
5
Rezne si odložíme bokom. Na výpek dáme mladú cibuľku nakrájanú na drobno opiecť.
-
6
Pridáme k cibuľke pokrájané papriky chvíľu orestujeme a pridáme paradajky aj s nálevom premiešame pridáme mäso a trošku podlejeme nech je mäso tak do 3/4 ponorené a dusíme prikryté. Občas premiešame. Keď už máme mäso skoro mäkké tak pridáme do masy kukuricu, hrášok a slivky.
-
7
Ďalej dusíme mäso až bude mäkké potom skúsime chuť a dochutíme. Baranie rohy bolí pikantné riadne tak som to prisladil ešte lyžicou cukru. Potom to už vyhovovalo mojej chutí. Tak odstavíme zo sporáka a môžme podávať ja som to mal z ryžou. Želám Vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu