Lievance podľa Nigelly

katulik1986 - fotkakatulik1986, 8. januára 2012

Tieto lievance robila Nigella vo svojej relácií Nigella expres - rýchle raňajky. Hneď ma zaujal svojou jednoduchosťou a rýchlosťou. Dnes som ich pripravila na Zobraziť celý popisTieto lievance robila Nigella vo svojej relácií Nigella expres - rýchle raňajky. Hneď ma zaujal svojou jednoduchosťou a rýchlosťou. Dnes som ich pripravila na raňajky a verte mi, zmizli rýchlejšie ako bola doba prípravy...a už len tá bola expresná :-)

5 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
40 g
2 KL
1 KL
80 g
  +žltok




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme práškovú zmes, ktorú uzavrieme do nádoby a uskladníme. Hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a práškový cukor spolu zmiešame. Takto budeme mať stále k dispozícií práškový základ a ráno, keď sa rozhodneme, že rodinke pripravíme lievance, nameriame si 1 šálku cca 150 g pripravenej práškovej zmesy, na jednu šálku pridáme 1 vajíčko a 1 šálku, teda cca 250 ml mlieka. Roztopíme ešte cca 1 - 2 PL masla a vmiešame do zmesy.

  2. 2

    Na plech, ktorý sme prekryli papierom na pečenie robíme žúfanou kopčeky lievancov. Trúbu vyhrejeme na 190 stupňov a dáme piecť. Keď sa na lievancoch začnú robiť bublinky, prevrátime ich na druhú stranu.

  3. 3

    Na hotový lievanček nalejeme čučoriedkový kompót, prikryjeme ho druhým lievancom a zalejeme javorovým sirupom. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

maartina
...ja ich mám tiež takto "predpripravené" a odložené v špajzičke, keď dostaneme na ne chuť, tak sú raz dva hotové :)
3sandra3
no to je dobré, že sa to dá takto predpripraviť... ukladám si do kk a už aj si predpripravím
orchidea
S tým som sa teda ešte nestretla, lievance robiť v trúre, zaujímavé.
ola111
Fajné lievance,len musím kúpiť javorový sirup,potom skúsim.
katulik1986
do originál nigelliných lievancov išlo len 50 g cukru, mne sa to zdalo málo, tak som tam nasypala 80 g a keď som ich ochutnávala, zdali sa mi nesladké. až keď som tam pridala čučoriedky a poliala javorovým sirupom, zistila som prečo - javorový sirup je nenormálne sladký :-) a potom bola chuť vyvážená. preto radím, ak nechcete na ne použiť sladký sirup, pridajte trošku viac cukru ;-)
katulik1986
@orchidea ani ja som sa s tým ešte nestretla, ale práve to ma na nich lákalo. keď ich robila moja babička klasickým spôsobom, boli také mastné, že aj obed sa musel posunúť o 2 hodinky, aby sme ich strávili :-)) tieto z rúry vôbec nie sú také mastné a ťažké
mamatata2
Výborný recept a to že sú robené v rúre je úžasné. Ukladám do KK.
evanaaa
Pozerala som aj dvakrát, ako ich Nigella robila a chcela som si tú zmes pripraviť, že ich občas urobím a zabudla som, no teraz si mi ich pripomenula, tak najbližšie takéto lievančeky v rúre spravím, mám černice, aj tie sú dobré. Javorový sirup som darovala, lebo sladké nemôžem tak si dám do zmesi len viacej sladidla.
betka11
Vyskúšam túto "dietnejšiu" verziu pečenú v rúre,ďakujem je v kk
jatea
Tak tento recept sa mi veľmi páči. Jednak, že sa to dá "predpripraviť" a potom že to nemusím po pár kúskoch robiť na platničke.