Langoše

glosterka - fotkaglosterka, 9. februára 2011
Langoše
Foto: glosterka

Recept na langoše, ktoré kysnú v chladničke. Cesto vydrží v chlade 3 dni.

20-40
porcií
70 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml, vlažné
250 ml, pochúťková
 štipka
1 KL
1 KL
42 g
Cesnaková pasta:
 celá hlava
1 KL




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto vo veľkej miske. Prikryjeme ho väčším mikroténovým sáčkom a dáme ho na 60 minút do chladničky. Cesto rozdelíme na 1/2. Druhú polovicu prikryjeme sáčkom a odložíme do chladničky na druhý alebo ďalší deň.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vytvarujeme bochníčky (ja ich vykrajujem veľkým hrnčekom na 500 ml čaj).

  3. 3

    Necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.

  4. 4

    Potom ich ponaťahujeme do tvaru placky-langoša a z obidvoch strán vysmažíme na oleji.

  5. 5

    Cesnaková pasta: Cesnak prelisujeme a dobre vymiešame so soľou.

  6. 6

    Podávame s cesnakovou pastou, s kečupom, strúhaným syrom... ako komu chutí.

Diskusia k receptu

ursula4
tiež robím langoše,ale z hladkej múky a bez sody,v chladničke ich mám až 3 týždne a sú fajn
kata50
3 týždňové langoše: Cesto dáme do mikroténového vrecúška , uložíme do chladničky, chladničku uzamkneme, kľúčik odhodíme a 3 týždne ho hľadáme...:))
ursula4
@bazulienka ,ten recept je taký istý ako je tu ,ale ako som už písala ja dávam hladkú múku a bez sody bicarbony.Ostatné suroviny tak ako je tu v recepte.Rozdelím do 3 sáčkov a nechám v chladničke.Nám vydržia fakt 3 týždne,lebo sme len dvaja a každý druhý deň pečiem koláče podľa receptov z "Varechy".
anina43
@kata5O páči sa mi tvoj zmysel pre humor, najlepšie by asi bolo celkom sa zbaviť chladničky a langoše hneď pojesť
cica2
tieto poznám a krásne sa ti vydarili, hneď by som si dala:)
kata50
Ďakujem, ten recept poznám a je úžasný. Langoše mi miznú rovno z panvice. Musím ich urobiť lebo slintám ako Pavlovov pes.
glosterka
Kočky, ďakujem za zaujímavú a vtipnú debatu. :-))) Dobre ste to spestrili...
2010
Vy sa smejete ale ked som prvy krat zacinal v afrike, mali sme ladnicku na kluc ( standartnu z obchodu) .... kluc sa stratil pri stahovani no a potom sme tam mali vysiaci zamok.
Nie na odtucnovanie, sluhovia kradli.
andrea77
tieto robievam veľmi často a cesto naozaj dlho vydrží v chlade ja dávam namiesto smotany acidko sú ľahké nadýchané a nie sú mastné
marienka44
Ja langose nerobim, ale dcera ano. Na potieranie sa vyrobi cesnakova voda-roztlaceny cesnk sa zmiesa s malym mnozstvom vody. Tym sa potiera hotovy langos a posype syrom, kto ako lubi. :-)
evanaaa
Keď som prvýkrát videla v stánku predávať langoše, nevedela som, čím ich to potierajú. Potom mi niekto povedal, že cesnakom. Nevedela som, že je zmiešaný s vodou, myslela som, že je to rozpustená masť a divila som sa, že netuhne, je stále tekutá.
tetuska
robievam chladničkové, tie mám už odskúšané, a sú výborné...
sestricka126
baby chcem sa spytat to urobite do langosov klasicky kvasok alebo ho netreba pripravit ako na kysnute cesto ktore kysne v teple??????idem ich prvykrat robit :D dakujem za radu
rela
Langoše som vyskúšala, boli skutočne dobré. Cesto sa mi ale lepilo. Zrejme som niekde urobila chybu, hoci som išla presne podľa receptu. Prosím poraďte mi, ako nato. Ďakujem
toshiba
hihi, BODOVU diétu nedrží niekedy moja mama - "zbodne" čo vidí...ale ja by som teraz zbodla tieto langošíky... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia