Foto: glosterka
Recept na langoše, ktoré kysnú v chladničke. Cesto vydrží v chlade 3 dni.
20-40
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
2-3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
500 ml, vlažné |
|
250 ml, pochúťková |
|
štipka |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
42 g |
|
Cesnaková pasta: | |
celá hlava |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto vo veľkej miske. Prikryjeme ho väčším mikroténovým sáčkom a dáme ho na 60 minút do chladničky. Cesto rozdelíme na 1/2. Druhú polovicu prikryjeme sáčkom a odložíme do chladničky na druhý alebo ďalší deň.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vytvarujeme bochníčky (ja ich vykrajujem veľkým hrnčekom na 500 ml čaj).
- 3
Necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.
- 4
Potom ich ponaťahujeme do tvaru placky-langoša a z obidvoch strán vysmažíme na oleji.
- 5
Cesnaková pasta: Cesnak prelisujeme a dobre vymiešame so soľou.
- 6
Podávame s cesnakovou pastou, s kečupom, strúhaným syrom... ako komu chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie na odtucnovanie, sluhovia kradli.