Dusená kapusta na prírodno

mylan1 - fotkamylan1, 21. marca 2010

Recept mám od mojej exmanželky, zrejme ho kedysi niekde vyčítala, alebo jej ho povedala nejaká jej kolegyňa, ona i ja ho používame už viac Zobraziť celý popisRecept mám od mojej exmanželky, zrejme ho kedysi niekde vyčítala, alebo jej ho povedala nejaká jej kolegyňa, ona i ja ho používame už viac ako desať rokov.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

0,5 kg
1 štipka
1 dcl




Postup

  1. 1

    kapustu nakrájame na rezančeky, najlepšie nastrúhať na WS krájači.

  2. 2

    vložíme do hrnca, posolíme a podlejeme vodou.

  3. 3

    podusíme asi desať minút, medzitým premiešame zo dva krát, prípadne podlejeme ešte trochou vody.

Diskusia k receptu

verka1
a nie je tvrdá? A k čomu ju používaš. Ja kapustu dusím dosť dlho.
hanina
My ju ešte zahusťujeme hladkou múkoua okyslíme, ale aj takáto môže byť fajn.
bambulka51
V poslednom čase sa mi nedarí udusiť na mäko kapustu,poradí mi niekdo?Počula som ,že jesenná kapusta je moc tvrdá.Je to pravda?
sjuz
Ja teda ani neviem, ako dlho dusím kapustu, ale ochutnávam a keď je mäkká, tak je hotová :)))
tinca
Ak vám môžem poradiť, ja sa netrápim čerstvou kapustou. Ja kupujem v sladkokyslom náleve,Dávam potom základ olej cibuľka,slaninka, ako kto má rád. A nehovoriac o červenej kapuste, tú tradične kupujem v Lídli, je super na drobno nakrájaná, stojí okolo 0,8 euro. ja si nefarbím prsty načerveno. A dokonca veľmi dobrá je aj kvasená s vínom v plechovkách, nemá chybu. Také kapustové halušky, mňam...mylan neuraz sa,ale ten tvoj recept nesľubuje nič chutné, podlievať, voda,žiadne pochutiny. No a čo sa týka receptu na dusenú červ.kapustu ten pridala tu SOVKA a je som sa pridala,že ju robím rovnako s jablkami, červeným vínom a sovka pridala ríbezľový džem. A ten som skúsila a je vynikajúca!!!
mylan1
pre verka1,aj bambulka51: nie, nie je tvrda...a chutí výborne i napriek tomu , źe tince sa zdá málo korenín... ako to s touto kapustou skutočne je, môže potvrdiť len ten kto skúsi..no a to že je bez korenín, má to uvedené už v názve.."na prírodno"..pre odvážnych želám dobrú chuť..
danenka
ja dusim kapustu cca hodinu, nadrobucko pekne rucne nakrajanu, pod nu podusim cibulku na slaninke a ked uz je do sklovita dam lyzicu cukru skaramelizovat zalejem vodou alebo vyvarom, pridam nakrajanu kapustu, osolim, okorenim, cervenu mletu papriku sladku dam, dam cely kmin - dost vela, ale moze byt aj drveny a prikryte dusim za obcasneho pomiesania, ak sa voda vydusi trosku dolejem ale len trosku, ak este nema tu spravnu chut dochutim trochou vegety
mylan1
danenka, ty sa s tym trapis pol dna a ja mam kapustu o 15 MIN HOTOVU...
danenka
ani nie pol dna, len trosku trva kym kapustu nadrobucko pokrajam, ale potom sa uz dusi sama samucka pekne tichucko, ale stoji to za to, taaaaaka je dobra
mylan1
no mozme dat preteky, a skusit niekedy uvarit ja moju a ty svoju...
marienka44
Rasca je potrebná, je proti nadúvaniu. Aj ja karamelizujem cibulu s cukrom a na tento zaklad davam pokrajanu kapustu, rascu a bobkovy list, č. korenie. Podlievať vodou a na ceský spôsob sa este zahusťuje malou zápražkou, aby šťava nebola taká vodová. Ale kto drží dietu, múku nemusí pridavat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia