Foto: mimka09
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Patizón, zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, vegetu, majoránku, biele korenie, rascu, vajcia a dobre premiešame. Hladkú a polohrubú múku použijeme v pomere 1:1 na zahustenie vzniknutej masy. Konzistencia by mala byť ako na haruľu (zemiakové placky). Hotové "cesto" necháme postáť aspoň 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.
-
2
Placky je najjednoduchšie robiť na panvici na lievance. Do panvice nalejeme dostatok oleja, aby sa nám placky neprichytávali, cesto nalievame do rozpáleného oleja a opečieme pri nízkej teplote z oboch strán do zlatista.
-
3
Tak, ako každé dobré jedlo, tak aj tieto placky sú najlepšie, keď trošku odstoja. Najviac mi chutia, keď sú už len vlažné a odporúčam k nim rýchly a chutný šalát z rokety, šalátových listov a kozieho syra, ktorý sa zaleje dresingom (1 diel citrónovej šťavy, 3 diely olivového oleja, soľ, korenie). Prajem dobrú chuť
Diskusia k receptu