Patizónovo-zemiakové placky

mimka09 - fotkamimka09, 16. októbra 2013
Patizónovo-zemiakové placky
Foto: mimka09
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4-5 ks
5 strúčikov
1 ks
1,5 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Patizón, zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, vegetu, majoránku, biele korenie, rascu, vajcia a dobre premiešame. Hladkú a polohrubú múku použijeme v pomere 1:1 na zahustenie vzniknutej masy. Konzistencia by mala byť ako na haruľu (zemiakové placky). Hotové "cesto" necháme postáť aspoň 10 minút, aby sa všetky chute prepojili.

    Patizónovo-zemiakové placky - obrázok 1
  2. 2

    Placky je najjednoduchšie robiť na panvici na lievance. Do panvice nalejeme dostatok oleja, aby sa nám placky neprichytávali, cesto nalievame do rozpáleného oleja a opečieme pri nízkej teplote z oboch strán do zlatista.

    Patizónovo-zemiakové placky - obrázok 2
  3. 3

    Tak, ako každé dobré jedlo, tak aj tieto placky sú najlepšie, keď trošku odstoja. Najviac mi chutia, keď sú už len vlažné a odporúčam k nim rýchly a chutný šalát z rokety, šalátových listov a kozieho syra, ktorý sa zaleje dresingom (1 diel citrónovej šťavy, 3 diely olivového oleja, soľ, korenie). Prajem dobrú chuť

    Patizónovo-zemiakové placky - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
myslim, ze pekne si to vychutila :) zemiaky nadstavene vlockami, ci hocijakou tekvicou aplikujem casto a rada, a sa to tam strati, a ta zelena jedla dekoracia sa mi tiez paci, :)
elixir
musia byť veľmi chutné tieto placky :)
mimka09
Určite sa ich oplatí urobiť, ak budete mať nejaký patizón navyše, tak ako ja. A šalát je naozaj veľmi chutný, vhodný aj ako ľahká večera =)
boxik
Naše najobľúbenejšie placky , sú jemnejšie ako čisto zemiakové a patizóny sú nenáročné na pestovanie , takže ich máme v sezóne vždy prebytok. K tomu si predstavte dobrú fazuľovú polievku a hneď je Slovensko rajom na zemi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia