
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Kysnutý koláč z Čavoja
Najlepší kysnutý koláč, čo som jedla a najlepšie ho vie upiecť tetuška :)

Medové jablkové rezy
Dnešné víkendové rezy úplne jednoduché s piškótami. Plnka len jablká a Zlatý klas prepojená detskými piškótami....

Palacinky Gundel
Z vajec, mlieka, múky a oleja vymiešame palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...

Dusená sladká kapusta s karamelom a zelenými jablkami
Mám vnútorný pocit, že sa s Vami doma potrebujem podeliť aj s mojimi skúsenosťami s prípravy...

Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek)
Výborný chlebík z dedinky môjho manžela, kde ho gazdinky pečú vo velkej peci....

Moje budapeštianske rezy
Na Vareche je uvedený recept pod týmto názvom, ale je celkom iný. Tento je náš...

Rezy s kokosovými guľkami
Recept pridávam hlavne kvôli cestu - je fakt výborné !! Na cesto sa môže natrieť krém podľa...

Kysnutý jablčník alebo beľuš
Tento kysnutý beľuš pečiem rada je to tenké cesto plnené bohatou plnkou jabĺk. Sú to aspoň...

Starkého zapečené zemiaky
Jednoduchá večera, alebo pre nás aj obed. Keď som bola dieťa, mamina ich robievala...

Fit banánový koláčik
Banán rozpučíme vidličkou, pridáme kakao, prášok do pečiva a vajce a všetko spolu dobre vymiešame....

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Bomba jablčník
Tento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa...

Naša kapustnica
Včera sme od mojich rodičov doniesli tohtoročnú kyslú kapustu, takže hneď ju bolo treba okúsiť a...

Formy na Panettone
Keďže sa mi skôr nepodarilo, píšem až teraz ako sa dajú vyrobiť aj podomácky formy na...

Orechovo-tvarohový linzer
Uvedené surovíny na prvé cesto zhnetieme a odložíme do chladu, kým si pripravíme plnku a suroviny...

Gyros korenie
Uvedené suroviny na elektrickom kávovom mlynčeku ešte premelieme. My robievame dvojitú dávku naraz. Kto nechce...

Topánočky na tortu - hmota marshmallows
Recept na hmotu som použila od MOLI, len som použila menšie množstvo. Marshmallow...

Rýchle medovníky ako ozdoby na stromček - nejesť!
Konečne som našla cesto, ktoré pekne vonia celé sviatky a na stromčeku dobre vyzerá, aj...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Oškvarkové pagáče
Síce nie je z mojej hlavy, ale patrí medzi poklady našej kuchyne. Mama ich ľúbi...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...

Rizoto z mäsa z polievky
V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné...

Pečené stehno z daniela s bôčikom
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku...