Foto: tatranka
Manžel minulý týždeň pri nákupoch zistil,že sú 450 g piškóty v akcii.Neváhal a nakúpil.Vie,že sem tam piškóty potrebujem.A keďže kúpil tri balíky,tak som musela Zobraziť celý popisManžel minulý týždeň pri nákupoch zistil,že sú 450 g piškóty v akcii.Neváhal a nakúpil.Vie,že sem tam piškóty potrebujem.A keďže kúpil tri balíky,tak som musela s nimi niečo ihneď robiť.Takže padlo rozhodnutie na nepečený,chutný zákusok na spôsob tiramisu,ale tento má od neho naozaj ďaleko.No je rýchly,dá sa rôzne kombinovať a hlavné že je chutný.Je tu na tento spôsob veľa zákuskov,no možno sa vám zapáči práve tento.
porcií
príprava
Suroviny
2 veľké balíky |
|
200 g |
|
100 g |
|
180 g |
|
200 g |
|
3,5 dcl |
|
1 balíček (,alebo van.puding) |
|
3 PL |
|
asi 3 dcl (uvarená silná) |
|
podľa chuti |
|
1 balíček |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na suchý a čistý plech si poukladáme piškóty,namáčame v precedenej, tuhej čiernej káve,s tromi lyžicami rumu.Len ponoríme a hneď ukladáme.Mne do radu na skladací a posúvaci plech vyšiel 3x10 piškót.
-
2
Medzi tím si prichystáme konzervované ovocie.Ja som mala krabičku jahôd a broskýň.Broskyne som porezala na mesiačiky.Jahody som nechala v pôvodnom stave.
-
3
Krabičku jemného tvarohu spracujeme spolu s vanilkovým cukrom,práškovým cukrom,maslom.Našľaháme. Dáme si uvariť mlieko s pudingom,alebo maizénou.Ešte do horúceho uvareného pudingu,pridáme lyžičku masla.Necháme dobre vychladnúť. Pridáme do našľahaného tvarohu a dobre vymiešame.Keď máme zmes hotovú jemne do nej vmiešame kyslú,pochuťkovú smotanu.
-
4
Touto plnkou potrieme rozprestreté piškóty.
-
5
Na súvislú vrstvu poukladáme ovocie a vtlačíme do plnky.
-
6
Na ovocie o päť uložíme piškóty namočené v káve.
-
7
Na piškóty navŕšime zvyšok krému.Na hladko roztrieme.
-
8
Povrch posypeme práškovým kakaom.Koláč odložíme do chladu asi na3-4 hodiny.
-
9
Snažíme sa krájať tak,aby vynikla mozaika piškót a ovocia.
-
10
Pokrájaný koláčik pripravený na konzum.
-
11
Veľmi chutná pochúťka.
Som rada,že patrím medzi tvojich obľúbených varecháčov.