Foto: mmiro
Trochu podobné sviečkovej, ale pritom úplne niečo iné. Má silnejšiu zeleninovú chuť.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájať na tenšie plátky, posoliť, pokoreniť a obaliť v múke. Prudko osmahnúť na oleji aby sa zatiahlo.
-
2
Zeleninu nakrájať a osmažiť na oleji. Potom pridať najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
-
3
Uložiť na zeleninu plátky mäsa, zaliať smotanou a variť cca 40-50 min.
-
4
Vybrať mäso a do omáčky pridať 0,5L mlieka a dobre všetko rozmixovať.
-
5
Vložiť mäso do omáčky a nechať preisť na pár minút varom. Podávať s knedlou. (recept tu)
Diskusia k receptu