Kuracie karí s mangom

daniella9 - fotkadaniella9, 16. januára 2013
Kuracie karí s mangom
Foto: daniella9
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca. 400 g
1 ks zrelé
1 ks biela
1 ks
1 - 2 čl
1 čl (rascovec rímsky drvený)
1 - 2 čl
2 ks strúčik (prelisovaný)
cca. 250 ml
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme koreniny a krátko restujeme.

    Kuracie karí s mangom - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mäsko nakrájané na kúsky + soľ a chvíľku opekáme. Podlejeme vínnym octom a dusíme pod pokrievkou cca. 10 minut. (Nemám doma vínny ocot, tak som dala klasický) Mango očistíme, olúpeme a nakrájame na kocky, pridáme k mäsku, pár minút povaríme.

    Kuracie karí s mangom - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kokosové mlieko, prevaríme a ak treba dochutíme korením a soľou. A ešte nakoniec pridáme čilli papričku, pokrájanú na kúsky bez semienok.

    Kuracie karí s mangom - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou a posypané čerstvým koriandrom. HoTovo, dobrú chuť.:-) P.S.: Cervená paprika, to pekne spestrí, pridáva sa na začiatku k cibuli, ale zabudla som kúpiť, tak preto ju tam nevidno;-)

    Kuracie karí s mangom - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
Dnes sme mali po dlhšej dobe chuť na "exotiku", rada som sa inšpirovala tvojím receptom. Postup som si trošinku upravila a namiesto octu použila limetkovú šťavu, dá tomu o čosi lepšiu vôňu a chuť. Jedlo bolo vynikajúce, ďakujem ti @Daniella9 veľmi pekne za recept! Maj sa pekne :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia