Krémeš z medových plátov

elka56 - fotkaelka56, 11. februára 2012

Tento recept mám od sestry,mala ho urobený z lístkového cesta a ja som ho urobila z medových plátov a veľmi často ho robím, k narodeninám a pod.

Suroviny

 , aby boli 4 ks v balení
 250g
 8 dcl
2 ks
2 sáčky
1ks
 15dg
2-3ks
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka ,žltkov, Zlatice práškov,(robila som aj zo zlatých klasov),múky a van.cukru si uvaríme za stáleho miešania krém.Necháme vychladiť.Maslo s práš. cukrom vymiešame a spojíme s vychladeným krémom. 2ks medových plátov si rozložiť na plech (spojiť k sebe) ako keby bol upečený a natrieme plnkou.Necháme vychladiť ,vyšľaháme šľahačky podla návodu,dáme na plnku -zarovnáme a priložíme navrch medové pláty,zatlačíme troška zarovnáme boky a necháme v chladničke.Posypeme práškovým cukrom a podávame ,najlepší tento krémeš je na druhý denˇ.

  2. 2

    Ja robím aj tak,že si krém uvarím spolu aj s práš. cukrom a maslo vymiešam samostatne a tak spojím. Plnka je potom jemnejšia.Krájam to na kocky .A stačia úplne 2 šlahačky.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Zákusky

Diskusia k receptu

slnecnica21
práve mám na stole medové pláty a uvažujem čo s nimi,ani vo sne by ma nenapadlo,že sa mi tu objaví prvý recept krémeš z nich,tak idem na to .-)
betty21
aj ja ho robievam, je výborný a skoro bez roboty:)
alex100
@Elka56 , prosím, medové pláty kde zoženiem alebo urobím? Ďakujem.

A ďakujem aj za pochvalu . Ahoj.
stevca
je perfektný, ale mne chutia viac pláty ktoré si upečiem sama doma viac ako tie z obchodu:)
jozka2
medove platky myslite ako na medove rezy?nie som doma preto sa pytam.Ja inac francuzsky kremesnerobim iba z medoveho cesta platy upeciemako pod medove rezy,davam zltu plnku slahacku plat a polejem cokoladou az na druhy den ked trochu stuhne krajam,cesto je zmaknute tak ze sa da krasne krajat,obycajne kremese robim len z listkoveho cesta a tie posypujem s pras.cukrom.