Pesto z medvedieho cesnaku

vierkinerecepty - bez fotkyvierkinerecepty, 14. apríla 2021

Pripravte si chutné pesto s blahodarnými účinkami pre váš organizmus, ktorého príprava vám zaberie iba pár minút a nájde si široké využitie vo vašej kuchyni.

15 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 ml
1/2 ČL
30 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Listy medvedieho cesnaku dobre umyjeme a osušíme na kuchynskej utierke.

  2. 2

    Umytý a osušený medvedí cesnak nakrájame na menšie kúsky a vložíme do vyššej nádoby. Pridáme olivový olej, soľ a všetko spolu rozmixujeme (na kašu). Na záver pridáme najemno nastrúhaný syr a nadrobno nakrájané orechy. Všetky suroviny spolu dobre premiešame.

  3. 3

    Hotové pesto naložíme do sterilizovaných zaváraninových pohárov a skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu

zahra
Robime ho u mamy roky rokuce, tiez spenatove,bazalkove,rukolove, pupavovy med, bazove zele a vobec co len mozeme, robime doma, len tak je to bio! Tieto aktivity nas velmi bavia, nevieme sa dockat jari.
farbuska
Robievam takéto pesto, aj s rôznymi obmenami (rozličné druhy orechov, rozličné druhy byliniek, syr alebo bez syra...), je výborné na všetko možné: cestoviny, hrianky, dipy, na mäsité aj zeleninové jedlá...