Restovaná bravčová pečeň fotorecept

afataga - fotkaafataga, 6. júna 2012
Restovaná bravčová pečeň (fotorecept)
Foto: afataga

Vedela som, že dnes budem výnimočne robiť obed iba pre seba, tak som si kúpila kúsok pečene. Kedysi nás učili, aká je zdravá, pochybujem, Zobraziť celý popisVedela som, že dnes budem výnimočne robiť obed iba pre seba, tak som si kúpila kúsok pečene. Kedysi nás učili, aká je zdravá, pochybujem, že to platí aj dnes, ale keďže som to nejedla aspoň 5 rokov, lebo doma to nik nechce, povedala som si, že to hádam prežijem :-)

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1/2 PL
2 PL nemusí byť
1 ks stredne veľká
1 PL
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici na masti som opražila cibuľu pokrájanú na polkolieska tak trochu do hneda

    Restovaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cibuľu som dala pečeň pokrájanú na rezance a sprudka opiekla

    Restovaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mala som výpek z pečeného mäsa, taký ten rôsol, tak som pridala a k tomu pretlak

    Restovaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nechala som prehriať a šup na tanier, na tanieri som posypala v mažiari drveným korením a chilli a posolila, jedla som s chlebom, s ktorým som si vytierala šťavičku, mňam, hotové lukulské hody :-)

    Restovaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

margaretka28
Tiež to občas robievame,ale trošku inak,ale páči sa mi aj tvoja verzia a ked tam ide čili,to bude niečo pre toho môjho,ja ked dám niekde čili,jemu je vždy málo,tak si ešte pridáva do taniera,ja zas s mierou,kvôli deťom.
sovka62
Takúto skoro bez šťavy a s chlebíkom som vždy mala rada. Odkedy som vydatá varím so šťavou a k tomu ryžu, tak to chutí mojej krajšej polovičke. Ale keď raz budem sama doma...........
izabella929
jaj, toto je pre mňa fajnotka.-))) máme radi pečeň/hoc je nezdravá/ ja ju na všetky spôsoby môžem.-)aj tvoja je krásna a poriadny kopec pečene.-)
afataga
@sovka62 keby som bola vedela, pozvala by som ta dnes na obed :-)
@izabella 929 to nie je az tak vela, zda sa to na tom tanieri, ale na panvici vidno kolko toho je, no mozno nie je moc zdrava, ale kedze ja ju jem raz za patrocnicu, tak hadam ma to nezabije :-)
jozka2
japridavam /podla mnozstva/1 PL kyslej smotany,miesam kym sa smotana nevydusi par min. potom 1pl horcice tiez necham vydusit a pridavam aj worcherstersku omacku a cier.korenie mnan.predtym dam samozrejme aj cer.papriku.
levandula
pecen obsahuje velmi vela zeleza a preto sa odporuca hlavne ludom s anemiou, nekonzumujeme ju predsa kazdy den tak nerozumiem preco ma niekto voci peceni vyhrady, najlepsia je telacia, ta je ale bohuzial aj najdrahsia, ja pecen milujem a robim ju na rozne sposoby, aj tvoj recept je dobry
kecemis
Prave som rozmyslal co si dam na obed. Je to vyriesene. Dakujem za pomoc.
laali
Pečeň obsahuje veľa živín, ako levandula pisala je výnimočná a prospešná hl. pre ľudí s anemiou, obsahuje vela železa. Obsahuje aj vela vitaminov a mineralov...v pečeni sa metabolizuje a spracuvava všetko v tele, je pravda, že sa tam potom môžu kumulovať aj odpadove latky, no tie sa z tela hl. vylúčia. nie je ale vhodná pre ludí s dnou.
milanko778
moje obľúbené jedlo , ja pridám trocha prelisovaného cesnaku a na záver nesmie chýbať majoránka . dobrú chuť
rein
Aj ja chcem by pozvaný.
dandy51
Pečeň môžem aj ja ,akurát dnes som robila vyprážanú a pre mojich vegetariánov som vypražila hlivu.Restovanú však robím častejšie kvôli rýchlejšej úprave,cibulku však vyberem z panvice a pečeň restujem s korením a nakoniec s majoránkou. Cibulka ostane nespálená a obložím ňou pečeň na tanieri
pusta
úžasné foto i recept. taký, ako má byť.
chválim.
elixir
jaj, som rada, že sa táto pečienka znovu objavila... hneď ukladám a recept s fotkou rýchlo zavriem, predtým, než mi zaplaví klávesnicu a to nie z tých povodní.
elysa
toto my môžeme aj dvakrát za päťročnicu....
radost
takúto "narýchlo" pečeň máme radi..bez pridania vody..je pravda-že nieto veľa šťavy..ale zasa výborná chuť pečienky..:-)
tak mi chutia i kuracie prsíčka-bez vody pridanej...
farbuska
Až teraz vidím tento recept; náhodou som si dnes urobila čosi takmer rovnaké, ale z kuracích pečení. Rýchly a veľmi chutný obed. Nezdravé? Ale kdeže! Nezdravé sú všetky tie farbivá, dochucovadlá a iné aditíva, ktoré majú prakticky z odpadu vyrobiť chutné polotovary a hotové jedlá!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia