Anglické rezy

sonijamt - fotkasonijamt, 9. novembra 2010
Anglické rezy
Foto: sonijamt

Suroviny

Cesto:
7 ks
7 PL
7 PL
1/2 balíčka
Plnka:
250 ml
4 PL
1 PL
1 PL
1/2
1/2
2 PL
Poleva:
trochu-ani nie polovicu
1 ks
ďalej potrebujeme:
250  g
1 PL
2 PL, (podľa chuti )
 - marhuľový, ríbezľový




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s prášk.cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a na záver zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme pri 160°C asi 20-25 min. Po upečení ešte teplý potrieme džemom.

  2. 2

    Plnka: z mlieka, kryšt.cukru, polohrubej múky a kakaa uvaríme hustý krém a necháme ochladiť. Maslo vymiešame spolu s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou plnkou. Môžete použiť buď celé maslo, alebo celú Heru, ja napr. dávam pol na pol.

  3. 3

    Uvaríme si kávu: 250 ml vody + 1 PL kávy + rum podľa vašej chuti ( pokiaľ budú koláčik papať aj deti, odporúčam miesto kávy a rumu nejakú ovocnú šťavu.

  4. 4

    Polovicu z plnky natrieme na cesto - na ten džem. Na plnku poukladáme piškóty, ktoré máčame v teplej káve. Piškóty ukladáme "klobúčikom" smerom na plnku. Na piškóty natrieme druhú časť plnky a na ňu rozotrieme polevu.

Diskusia k receptu

marianne69
No vyzera absolutne krasne,ten piskot ma krasnu zltu farbu,ukladam do(KK) ,ale myslim,ze taky receptik uz doma mam.
sracz
Veľké ĎAKUJEM, Sonijamt_ka! Krásna práca; jeden z mála receptov, ktorý si ukladám aj z fotografiou. Idem do toho a na narodky si "zmajstrujem" toto krásne dielo podľa Teba!
torticka
Ja som už toto robila (s mamou), veľmi nám to chutilo. Toto asi spravíme na Vianoce.
sonijamt
:-) sracz ďakujem, verím že sa Vám vydarí a na tie narodky pri jeho maškrtení si na mňa spomeniete:-)) a zároveň "Všetko najlepšie"prajem. Len by som chcela dať do pozornosti, ak chcete mať koláčik šťavnatý, piškóty treba nechať dobre nasať kávičkou
dorisa
Také chute robíš, @sonijamat , že si idem dať toho mojho, z minulého pečenia. Receptík je krásne odfotený, ukladám.
enge149
super,vyskúšam,môže to byť zasa niečo nové s tými piškotami a kávou,páči sa mi tá piškota,to je moja naj..aj na bábovku a plnka je rýchla jednoduchá klasika našich starých mám,keď sa používala iba múka,maslo 1/2 s herou je dobrá kombinácia aj na zákusky a torty,lebo keď je iba maslo,rýchlejšie sa plnka topí,nevydrží tak dlho,aj keď dobrý zákusok ozaj nevydrží dlho"my máme linecké koliečka teraz upečené a už tiež dlho nebudú..
akludad
vyzerá fakt krásne:-)))a o chuti vôbec nepochybujem.-))
sonijamt
ďakujem všetkým, ale dávam ešte raz do pozornosti, nakoľko som to zabudla do receptu napísať: ak chcete mať šťavnatý koláčik, s kávou na piškóty nešetrite:-)
lucylee
výborný koláčik, tie vajíčka boli určite domáce, že, keď je taký žltý
hannah22
veru vidieť že sú domáce, krásne ukladám ide Katarínka budeme piecť... :))
matased
Ja ho robievam a tiež ho pokladám za výborný!!!!
andula1964
Tak takýto koláčik som robila cez výkend,aj keď piškota bola iná konečný výsledok ten istý a bolo to super!!!
zsuzsu
juuj,tento koláčik som niekde jedla...dakujem za pripomenutie a hned aj za receptík :)) určite spravím :)
jeka
urobím,dakujem za recept,myslím,že na tento koláčik už mám nejaký recept
cica2
@sonijamt , ďakujem za receptík, robila som tieto rezy, manželovi k meninám (zbožňuje s príchuťou kávy) a mal veľký úspech!:))...a dávala som celé maslo
sonijamt
cica2 som veľmi rada, že sa vydaril a hlavne že chutil. Ja na plnky používam tiež MASLO, ale keď mám varenú plnku s múkou, tak trochu pošetrím a dovolím si dať aj Heru, alebo pol masla+pol Hery, lebo tá jej chuť tam zanikne, vôbec ju tam necítiť:-)
zifi
@sonijamt : To musim skusit! Je to kolacik, skoro taky, ako robievala moja mama. Rcp sa mi nezachoval, len viem, ze piskoty namacala do rumoveho mlieka...

Este pozn. k muke do plnky - v Surovinach je uvedena hladka, v Postupe polohruba... Je to jedno?
sonijamt
dámy veľmi sa ospravedlňujem, nevšimla som si chybu, do plnky ide polohrubá múka, zifi ďakujem:-)) ale myslím si že sa nič nepokazí ani hladkou múkou, aj tú používam, koláčik je vynikajúci, robila som ho opäť asi pred 3 týždňami, chybu som opravila, ešte raz ďakujem
3sandra3
včera som piekla tieto Anglické rezy, sú výborné... Len som trochu zmenila množstvo surovín, plnku som robila zo 4 dl mlieka, 5 PL múky a 1 vanil.cukor a dala som 200 g masla.
sonijamt
@3sandra3 teším sa spolu s Vami, že sa podaril a že chutil, treba si samozrejme recept prispôsobiť podľa seba, je to dobrý koláčik a šťavnatý, len netreba šetriť s kávou
3sandra3
ano, to máš pravdu s tou kávou,,, piškotky boli fajn "napité"... vieš, naši doma majú radi viac plnky, tak preto som pridala trochu na tej plnke, a jemne som ubrala z masla, aby to nebolo také tukové. Ale fakt, super zákusok.
monikacap33
Dnes som skúšala, veľmi chutný a nenaročný aj pre začiatočníka ako ja :-) odporúčam vyskúšať, stojí zato :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia