Foto: sonijamt
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
7 PL |
|
1/2 balíčka |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 |
|
1/2 |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
trochu-ani nie polovicu |
|
1 ks |
|
ďalej potrebujeme: | |
250 g |
|
1 PL |
|
2 PL, (podľa chuti ) |
|
- marhuľový, ríbezľový |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s prášk.cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a na záver zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme pri 160°C asi 20-25 min. Po upečení ešte teplý potrieme džemom.
- 2
Plnka: z mlieka, kryšt.cukru, polohrubej múky a kakaa uvaríme hustý krém a necháme ochladiť. Maslo vymiešame spolu s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou plnkou. Môžete použiť buď celé maslo, alebo celú Heru, ja napr. dávam pol na pol.
- 3
Uvaríme si kávu: 250 ml vody + 1 PL kávy + rum podľa vašej chuti ( pokiaľ budú koláčik papať aj deti, odporúčam miesto kávy a rumu nejakú ovocnú šťavu.
- 4
Polovicu z plnky natrieme na cesto - na ten džem. Na plnku poukladáme piškóty, ktoré máčame v teplej káve. Piškóty ukladáme "klobúčikom" smerom na plnku. Na piškóty natrieme druhú časť plnky a na ňu rozotrieme polevu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Este pozn. k muke do plnky - v Surovinach je uvedena hladka, v Postupe polohruba... Je to jedno?