Vínové pečivo

damisa - fotkadamisa, 2. januára 2013
Vínové pečivo
Foto: damisa

Krehké a jemné

20 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
0,1 l
1 štipka
100 g na obaľovanie




Postup

  1. 1

    múku posolíme rozmrvíme spolu s palmarinom pridáme víno a spracujeme na hladké cesto. zabalíme do fólie a dáme na chlad odpočívať najmenej na 4 hodiny.

    Vínové pečivo - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary

    Vínové pečivo - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 18O st. cca 12_15 minút a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre

Diskusia k receptu

mariaklara
Nie, vôbec nie sú kyslé, ja som robila skoro tento istý recept, ale na slano, mám ho pripravený, možno zajtra ho zverejním, je to veľmi chutné pečivko na sladko i na slano.
damisa
slané som ešte nerobila mariaklara@ daj prosím recept, dorenika@ to víno vôbec nie je cítiť
helca103
poznám tento recept už dávno a tiež robím na sladko aj na slano-podľa chuti. Je výborný a vrelo odporúčam.
marienka44
@Damisa , poznám recept, ale nerobievam. V recepte máš chybu: víno 1 dcl alebo 0,1 litra má byť správne. :-)
To pre tých, co budu cesto robit prvykrat. Tvoje mnozstvo v recepte je vlastne 10 ml.
evanaaa
Neviem prečo sa mne minulý rok nepodarili, robila som ich prvýkrát, ale keďže nepijeme, kúpila som fľaštičku vína - neviem, aké to bolo, v Kauflande, žeby z neho, alebo zo sladidla( miesto cukru)?
evanaaa
@damisa , máš toho neúrekom, hneď by som si schmatla za hrsť z toho plechu. Ja yb som musela asi spraviť len polovičnú dávku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia